Categorie Informatie

Bean: gezondheidsvoordelen en deugden
Informatie

Bean: gezondheidsvoordelen en deugden

De boon (Phaseolus vulgaris), afkomstig uit Midden- en Zuid-Amerika, is een van de oudste gewassen ter wereld en biedt veel gezondheidsvoordelen en deugden. Bonen worden gewoonlijk in moestuinen gekweekt voor hun peulen of zaden Lees ook: Hoe bonen op de juiste manier te kweken Bonen en hun gezondheidsvoordelen We kennen de echte geneeskrachtige eigenschappen van bonen sinds het einde van de 19e eeuw.

Lees Verder

Informatie

Terras en tuin: tips om ze te onderhouden

De mooie dagen komen eraan en het is tijd om je neus buiten te steken. Je hebt deze winter je buitenkant verlaten. Geef het wat tijd om het er goed uit te laten zien! Je hoeft jezelf niet te bewapenen met meerdere producten om in je tuin te werken. Met driemaal niets kun je veel doen.
Lees Verder
Informatie

Verse avocado, garnalen, tomaat en koriandersalade

Hier is een lekker salade recept met avocado's, garnalen, tomaten en wat korianderblaadjes om het geheel op smaak te brengen Ingrediënten voor 4 personen: 40 garnalen ongeveer 2 avocado's 2 tomaten 1 bosje koriander Paprika Recept voor avocado, garnalen, tomaat en koriander salade Het ideaal is om elke plaat afzonderlijk voor te bereiden, wat het mogelijk maakt om aan het visuele aspect te werken.
Lees Verder
Informatie

Oidium: strijd en natuurlijke behandeling tegen echte meeldauw

Echte meeldauw is een schimmel van de erysiphaceae-familie die vrij algemeen voorkomt bij bepaalde planten en wordt gekenmerkt door het verschijnen van een soort schimmel of een lichtwitte dons. Deze schimmel zal waarschijnlijk een groot aantal planten aantasten, groenten, bomen, struiken en rozen: waarom ontwikkelt zich echte meeldauw?
Lees Verder
Informatie

Monstera: tips voor verpotten, water geven en verzorging

Monstera is een van de favoriete kamerplanten om je huis of appartement mee te decoreren. Kortom, wat je moet weten: Naam: monstera deliciosa, false philodendron Familie: Araceae Type: Kamerplant Hoogte: 1 tot 3 m Blootstelling : Gedempt licht Bodem: Bodem Loof: Wintergroen Onderhoud, verpotten, water geven of zelfs belichten zijn kleine gebaren die je monstera nog mooier maken.
Lees Verder
Informatie

Azorella: planten, vermenigvuldigen, onderhouden, bloeien

Azorella samengevat: Latijnse naam: Azorella trifurcata Algemene naam: Azorella Familie: Apiaceae Type: Vaste plant Port: Bedekkingshoogte: 5 cm Plantdichtheid: 8 tot 10 voet per m² Blootstelling: Zonnig tot halfschaduw Bodem: Volumineus, doorlatend en niet-kalkhoudend Bloei: mei, juni Azorella is een vaste plant voor bodembedekkers met zeer dichte leerachtige bladeren die in het late voorjaar een prachtig groen kussen vormen, versierd met felgele bloemen.
Lees Verder
Informatie

Kiwi's in de tuin: hoe ze te kweken

Als je van kiwi's houdt, zo rijk aan vitamine C, wacht dan niet langer om ze in de tuin te laten groeien! De hoeveelheid fruit geproduceerd door Actinidia, deze liaanachtige struik, zal u verbazen. Actinidia, afkomstig uit de bossen van centraal China, is niet alleen gemakkelijk te kweken, maar ook zeer productief, krachtig en vatbaar voor ziekten.
Lees Verder
Informatie

Priest's garden: principe, bloemen en inspiraties

De tuin van pastoor De tuin van de priester, doordrenkt van de wijsheid en charme van weleer, ruikt naar een verloren paradijs. Hoe deze ouderwetse sfeer te herscheppen Lees ook: maak een mediterrane tuin Principes van de priesterstuin Naast de kuur moest de priesterstuin voorzien in de vele behoeften van de priester.
Lees Verder
Informatie

Hemerocallis: onderhoud, snoeien, water geven, verpotten

Hemerocallis, ook wel Daglelie genoemd vanwege zijn prachtige bloemen met een kortstondige levensduur, is prachtig. Kort samengevat, wat u moet weten: Naam: Hemerocallis Familie: Liliaceae Type: Vaste plant Hoogte: 50 tot 100 cm Gedeeltelijke schaduw Bodem: gewoon, nogal kleiachtig Loof: aanhoudende bloei: juni tot september Onderhoud, zowel in potten als in de grond, vereist enige zorg om de bloei te verbeteren.
Lees Verder
Informatie

Citroenschil: gezondheidsvoordelen en deugden

Lang verwaarloosd, de citroenschil, gewoonlijk "citroenschil" genoemd, zijn essentiële olie wordt gewaardeerd in de gastronomie en wordt gebruikt in de samenstelling van verschillende huishoudelijke producten. Deskundigen hebben ontdekt in citroenschil, verrassende therapeutische voordelen Wat zijn de eigenschappen van citroenschil?
Lees Verder
Informatie

Hond die de hele tijd blaft: trainingstips

Het voortijdig blaffen van de hond belast de zenuwen en leidt vaak tot buurtproblemen Maar waarom blaft de hond en wat zijn de oplossingen om zijn stemgeluid te verminderen? Uitleg en praktisch advies De hond blaft om te communiceren Om zichzelf verstaanbaar te maken neemt de hond verschillende houdingen aan, geeft geuren af, urineert om informatie achter te laten en blaft.
Lees Verder
Informatie

Chasmanthium latifolium: planten, vermenigvuldigen en onderhouden

Gras met originele bloeiwijzen, Chasmanthium latifolium is een uitstekende kruidachtige vaste plant.Chasmanthium latifolium samengevat: Latijnse naam: Chasmanthium latifolium Familie: Poaceae Type: Gras Poort: Gewelfde bos Hoogte: Van 50 cm tot 1,20 m tijdens de bloei Plantdichtheid: 3 tot 4 voet per m² Blootstelling: Zonnig tot halfschaduw Bodem: Alle soorten Bloei: Nazomer Chasmanthium latifolium, afkomstig uit de bosrijke gebieden van Noord-Amerika, is een gras dat zowel in de schaduw als in de zon gedijt.
Lees Verder
Informatie

Bonen kweken

Bonen kweken, van zaaien tot oogsten, planten en onderhouden, inclusief water geven, hier zijn de tips om bonen goed te kweken Hier zijn alle tips voor het kweken van bonen
Lees Verder
Informatie

Althéa: planten, snoeien en advies over de verzorging ervan

Althea, ook wel bekend als hibiscus of boomkaasjeskruid, is een zeer sierheester Kort samengevat, wat u moet weten: Naam: Hibiscus syriacus Familie: Malvaceae Type: Heester Hoogte: 1 tot 4 m Stand: Zonnig en halfschaduw Loof : Bladverliezend - Bloei: juni tot november Onderhoud, van planten tot bloei, door water geven en snoeien, is gemakkelijk en geeft prachtige bloemen aan uw althea.
Lees Verder
Informatie

Canche cespiteuse (deschampsia cespitosa): planten en verzorgen

Deschampsia cespitosa in het kort: Latijnse naam: Deschampsia cespitosa Algemene naam: Canche cespitosa Familie: Poaceae Type: Gras Poort: rechtopstaande gewelfde bos Hoogte: 50 tot 100 cm Plantdichtheid: 3 tot 4 voet per m² Blootstelling: Zonnig tot halfschaduw Bodem: elk type, fris Bloei: juni tot August Deschampsia cespitosa is een prachtig gras met dampige bloeiwijzen die in de lucht lijken te zweven.
Lees Verder
Informatie

Wolfsmelk: planten, kweken en seizoensonderhoud

Wolfsmelk is een volledig originele plant, zowel voor zijn bloei als voor zijn loof. Kortom, wat u moet weten: Naam: Euphorbia Familie: Euphorbiaceae Type: Vaste plant Hoogte: 40 tot 120 cm Blootstelling: Zonnig en halfschaduw Bodem: Gewoon Gebladerte : Aanhoudende bloei: mei tot juli Verrast in de lente en de rest van het jaar, vooral met zijn groenblijvende blad.
Lees Verder