Categorie Informatie

As in de tuin en moestuin: compost, kunstmest en gebruik
Informatie

As in de tuin en moestuin: compost, kunstmest en gebruik

As kan zeer nuttig zijn voor uw tuin en voor uw planten door een echte meststof te worden, of het nu in de winter is wanneer de haard op volle toeren draait, in de herfst na het verbranden van bladeren en oud hout of in het voorjaar. tijdens de “grote schoonmaak” is er altijd interesse om de as te gebruiken voor de tuin of de moestuin.

Lees Verder

Informatie

Bretonse hortensia's circuit Ploermel

In Morbihan, een circuit omzoomd door levendig gekleurde bedden, brengt ons naar de ontdekking van 530 soorten hortensia's.Hortensia, een emblematische plant van Bretagne, verlicht met zijn witte, roze, blauwe, paarse of paarse bloemen de oude stenen en de leistenen daken van de regio. In Ploërmel, 30 minuten ten zuiden van Rennes, heerst hortensia.
Lees Verder
Informatie

Rozen: 6 favoriete soorten die de neiging hebben om te planten

In Roses size nature, vieren Amaury Rosa de Poullois en Pierre-Yves Nédélec de Loubert-rozencollectie met meer dan 3.000 soorten. Hier zijn onze zes favorieten. Lees: onze artikelen over rozen Alba Rosier Cuisse de Nymphe Deze niet-roos daterend uit een bossige groei, kan 2 m hoog worden en de geur van de grote wit-roze bloemen is krachtig tijdens de bloei in juni-juli.
Lees Verder
Informatie

Sinaasappelboom: planten, snoeien, onderhoud en seizoensoogst

De sinaasappelboom heeft onze tuinen eeuwenlang betoverd en de teelt ervan is relatief eenvoudig. Samenvattend, wat u moet weten: Naam: Citrus sinensis Familie: Rutaceae Type: Fruitboom Hoogte: 5 tot 10 m Bodem: Goed doorlatend, zanderig en rijk Blootstelling: Zonnig Loof: Aanhoudend - Bloei: april tot juli - Oogst: Winter Gezondheid: voordelen en deugden van de sinaasappelboom Het planten, onderhouden en snoeien van de sinaasappelboom zijn allemaal acties waarmee je mooie sinaasappels kunt hebben en ziektes kunt voorkomen .
Lees Verder
Informatie

Weerstand tegen citrusvorst in de winter: vorsttemperaturen

Citrusvruchten worden vaak geteeld op onze breedtegraden en hebben een variabele weerstand tegen vorst. Dit hangt allereerst af van de variëteiten, maar ook van de groeiomstandigheden van de citrusvruchten. De weerstand tegen kou hangt voornamelijk af van het ras, maar ook van de leeftijd van de boom, zijn organen, het tijdstip waarop de vorst optreedt en de duur ervan.
Lees Verder
Informatie

Cocotte de Sar met citrusvruchten en Romanesco-kool

Romanesca-kool is een mooi product, het kan bijna decoratief zijn. Het blijft op het bord en biedt ook een subtiele smaak Bereidingstijd: 15 minuten Kooktijd: 20 minuten Ingrediënten voor 2 personen: 1 Sar-filet van ongeveer 250 gr 1 sinaasappel 1 gele citroen 1 baby Romanesco-kool 25 cl melk 5 cl room (optioneel) 1 scheutje olijfolie zout en versgemalen peper Recept Cocotte de Sar met citrusvruchten en romanesco-kool Verwarm de oven voor op 200 ° C (Th.
Lees Verder
Informatie

Citrus mitis: teelt- en verzorgingsadvies

Citrus mitis is een sinaasappelboom binnenshuis die zich heel goed aanpast aan het verwarmde interieur van onze huizen. Onderhoud is eenvoudig, verpotten, water geven en snoeien, het zijn allemaal gebaren die u zullen helpen om een mooie Citrus mitis Samenvattend, wat u moet weten: Naam: Citrus mitis Familie: Rutaceae Hoogte: 1 tot 2 m Blootstelling: Licht binnenshuis Bodem: Compost Gebladerte: Persistent Structuur: november tot maart Planten, verpotten van Citrus mitis: Citrus mitis in pot: Het is Aanbevolen om Citrus mitis te planten in een potmix eventueel verrijkt met kunstmest.
Lees Verder
Informatie

Griep: voorkomen en op natuurlijke wijze behandelen met planten

Zeer besmettelijke luchtweginfectie veroorzaakt door een virus, griep ontwikkelt zich in de keel en neus Deze infectieziekte, die vaak triviaal maar zeer arbeidsongeschikt is, wordt plotseling bij de patiënt onthuld. Het wordt overgedragen tussen mensen en, door de lucht: het simpele feit dat de besmette persoon hoest, sputtert of niest, bevordert besmetting voor andere mensen die in dezelfde kamer aanwezig zijn, zelfs meer dan 1 m weg.
Lees Verder
Informatie

Avocado: gezondheidsvoordelen en deugden

Avocado is de vrucht van de avocadoboom of Persea Americana. De laatste, van de Lauraceae-familie, kan 12 tot 15 m hoog worden. Oorspronkelijk afkomstig uit Midden-Amerika, meer bepaald uit Mexico, is de avocado het hele jaar op ons bord aanwezig. Rijk aan lipiden, de avocado biedt veel deugden voor onze gezondheid en onze schoonheid.
Lees Verder
Informatie

Sinaasappelboom in pot: sinaasappels planten, verzorgen en oogsten

De sinaasappelboom in pot is een geweldig idee om op een balkon of terras te kweken. Verzorging, van verpotten tot snoeien, verbetert de oogst van sinaasappelen en voorkomt het ontstaan ​​van ziekten. Het klimaat in de meeste van onze streken is niet geschikt om in de volle grond te kweken, het kweken van een sinaasappelboom in een pot is heel goed mogelijk.
Lees Verder
Informatie

Tulp: aanplant en onderhoud voor een mooie bloei

De tulp is een mooie voorjaarsbolbloem, een must in de tuin.Samenvattend, wat u moet weten: Naam: Tulipa Familie: Liliaceae Type: meerjarig Hoogte: 20 tot 75 cm Bodem: Goed doorlatend Blootstelling: Zonnig Plantage: Herfst - Bloei: Lente Zoals de meeste Voorjaarsbollen, het planten en verzorgen van tulpen bevorderen de bloei en groei van jaar tot jaar.
Lees Verder
Informatie

Butterbur: gezondheidsvoordelen en deugden

Een tweehuizig overblijvend kruid dat behoort tot de familie Asteraceae, hoefblad wordt gekenmerkt door geschubde bloemstengels met bloemen zonder steeltjes gegroepeerd op een bakje en gigantische bladeren in het hart. Net als klein hoefblad groeit het hoefblad aan de randen van drassige bodems en die vochtig in beken, in kreupelhout en sloten, tot een hoogte van ongeveer 1.500 meter.
Lees Verder
Informatie

Lavendel, een makkelijk te kweken honingplant

Een honingplant met geurige bloemen en aromatisch blad, gemakkelijk te kweken, lavendel is een nietje in tuinen en ruikt naar het Middellandse Zeegebied! Lavendel gedijt goed in droge, goed doorlatende, zanderige of rotsachtige bodems, en in de volle zon. "Het groeit in overvloed, vooral in de Provence, waar in de zomer uitgestrekte mauve lavendelvelden zijn", benadrukt Caz Hildebrand, auteur van het prachtige boek Herbarium, (uitgegeven door Marabout).
Lees Verder
Informatie

Munt: planten, kweken en onderhouden gedurende de seizoenen

Munt kweken is gemakkelijk en zelfs ideaal voor degenen die graag op smaak brengen en koken met munt! Samenvattend wat u moet weten: Naam: Mentha Familie: Lamiaceae Type: Aromatische plant Hoogte: 20 tot 60 cm Blootstelling: Zonnig, halfschaduw : Licht, goed gedraineerd Oogst: mei tot oktober Vergeet het kopen van munt in een zakje dat maar een paar dagen meegaat en kies ervoor om te plukken volgens uw behoeften.
Lees Verder
Informatie

Mediterrane tuin: plantideeën

Hier is een voorbeeld van een mediterrane tuin gepresenteerd op de Chelsea Flower Show in 2010 De Engelsen houden van de Provence en deze tuin is zeer succesvol geweest Het is ontworpen door James Towillis voor de Occitane Olijfboom, oleander en lavendel zijn niet de enige emblemen Provence Creëer een mediterrane tuin De tuin ligt op terrassen die worden vastgehouden door lage muren die mediterrane tuinders restanques noemen.
Lees Verder
Informatie

Bignone: planten, onderhouden en snoeien van bignones

Bignone, ook wel jasmijn genoemd, is een prachtige klimmer die de hele zomer bloeit Kortom, wat je moet weten: Naam: Campsis Familie: Bignonaceae Type: Klimplant Hoogte: 5 tot 10 m Blootstelling: Zonnig Bodem: Tamelijk rijk, fris en goed doorlatend Loof: Bladverliezend Bloei: juni tot oktober, afhankelijk van het klimaat De trompetvormige bloemen, oranje of rood, zijn spectaculair en kunnen de tuin sieren tot aan de eerste vorst (Foto © Jag Images) De bignone planten Het wordt aanbevolen om plant de bignone in de herfst maar kan ook in het voorjaar geplant worden mits je in het begin wat regelmatiger water geeft.
Lees Verder
Informatie

Geluidstuinen van de Borie

Gelegen in het hart van een historisch 17e-eeuws landgoed, illustreren de Jardins Sonores de La Borie de principes van de kunst van landschap en geluid. Een echte plaats van creatie, ze bieden ons een unieke ervaring: het landschap ontdekken door luisteren. Een unieke route ter wereld die wandelaars aanmoedigt om te spelen, te leren, zich te verwonderen en een uitzonderlijk moment te beleven met de natuur en de geluidsomgeving die het produceert.
Lees Verder
Informatie

Bezoek aan de Essonne-tuinen op 6 en 7 oktober 2012

Ontmoet op 6 en 7 oktober in Colette, Igor en Tamara, Maya, Pascal, Micheline of zelfs Nicolas en Simone om hun prachtige tuinen te ontdekken. Als onderdeel van het evenement "Secrets de jardins en Essonne, Automne" heten u van harte welkom op 6 en 7 oktober 2012 om hun kleine hoekjes van het paradijs te onthullen die ze liefdevol hebben ingericht.
Lees Verder