Categorie Tuinieren

Solanum, een valse lucht van jasmijn
Tuinieren

Solanum, een valse lucht van jasmijn

Solanum is een geweldige klimmer, van snelle groei en royale bloei gedurende de zomer Samenvattend, wat u moet weten: Naam: Solanum jasminoides Familie: Solanaceae Type: Heester, klimplant Hoogte: 5 m Blootstelling: Zonnig Bodem: Goed doorlatend Loof: Wintergroen of halfwintergroen Bloeitijd: juli tot november Onderhoud, van planten tot snoeien, de solanum is gemakkelijk en vaak spectaculair te bloeien van lente tot herfst.

Lees Verder

Tuinieren

Ananassalie, een heerlijke geur van ananas

Ananassalie of salvia elegans is een prachtige aromatische plant met de geur van ananas. Naam: Salvia elegans Familie: Lamiaceae Type: Aromatische plant Hoogte: 100/120 cm Blootstelling: Zonnig Bodem: Rijk en goed doorlatend Oogst: Het hele jaar door - Bloei: Herfst Ananassalie is eenvoudig en deze paar tips helpen je de ontwikkeling van je Saliva Elegans-salie te verbeteren.
Lees Verder
Tuinieren

Kalanchoé: zorg voor de bloei

Kalanchoë is een mooie succulente kamerplant, gemakkelijk en kleurrijk. Samenvattend, wat u moet weten: Naam: Kalanchoë de Blossfeld Familie: Crassulaceae Type: Succulent, meerjarig Hoogte: 30 cm Blootstelling: Helder Bodem: Bodem Loof: Wintergroen - Bloei: februari Het onderhoud is relatief eenvoudig, maar een paar tips voor water geven of snoeien zullen de bloei nog verbeteren.
Lees Verder
Tuinieren

Permacultuur: op de school van de natuur

Biologisch maar niet alleen, permacultuur is geïnspireerd door de natuurlijke werking van ecosystemen om geassocieerde planten op kleine oppervlakken te laten groeien. Het is zeer geschikt voor moestuinen. Permacultuur, het principe De term "permacultuur" is de samentrekking van permanente landbouw, dat wil zeggen duurzaam.
Lees Verder
Tuinieren

Een theeplant in mijn tuin

Heb je ooit cherrytomaatjes, radijsjes, aardbeien, kruiden, een avocadoboom gekweekt in je stedelijke groentetuin? Volgende: de theeplant Samengevat, wat u moet weten: Naam: Camellia Sinensis Familie: Theacées Type: Bloeiende struik Hoogte: 1 tot 3 m Blootstelling: Zon en halfschaduw Bodem: Tamelijk licht en goed gedraineerd Bloei: november tot maart - Loof: persistent Camellia sinensis, of theeplant, is een neef van de meer bekende Japanse siercamelia.
Lees Verder
Tuinieren

Bloeit midden in de winter

Ook in de winter biedt de natuur ons een vleugje vrolijkheid en magie, met bloemen vol kleur en warmte. Zowel in de tuin als in de woonkamer zijn hier de bloemen in de winter te bewonderen voor hun bloei… Lees ook: Plants d ' interieur in de winter Kortstondige kleuren om de winter te verwarmen Wat te planten in een winterplanter De kerstster Met zijn groene blad, zijn knalrode of crèmewitte schutbladen zorgt de kerstster voor een bijzondere sfeer binnenshuis, de kerstsfeer!
Lees Verder
Tuinieren

Rowley's Kruiskruid, de Parelketting

De senecio rowleyanus is een mooie plant, ook wel parelsnoer genoemd vanwege zijn bolbladeren. Samenvattend wat je moet weten: Naam: Senecio rowleyanus Familie: Asteraceae Type: Kamerplant Hoogte: 30 tot 40 cm binnenshuis Blootstelling: Helder Blad: Persistent - Bloei: Winterbeplanting Senecio rowleyanus Senecio rowleyanus is een plant die een goede grond nodig heeft om zich te ontwikkelen.
Lees Verder
Tuinieren

Identificeer de grond in uw tuin

Het kennen van de aard van de grond in uw tuin is belangrijk voor succesvolle gewassen. Het stelt u in staat om te weten hoe u deze kunt verbeteren en welke soorten u erin plant. De grond bestaat uit klei, slib, zand en humus. De hoeveelheid van elk element in verhouding tot de andere bepaalt de aard ervan. Het kan kleiachtig, siltig of zanderig zijn.
Lees Verder
Tuinieren

In de herfst slagen in alle aanplant

Als planten nog steeds een van de leukste dingen is om te doen in de tuin, is het niettemin een van de belangrijkste in het leven van een plant, boom of struik dat het Je moet dus slagen! Blootstelling, de aard van de bodem, de bodem en zelfs het klimaat zijn allemaal factoren die je in staat zullen stellen te slagen in je plantage.
Lees Verder
Tuinieren

Bougainvillea: een klimmer apart

Bougainvillea is een prachtige klimplant met prachtige roze of rode bloemen. Kortom, wat u moet weten: Naam: Bougainvillea Familie: Nyctaginaceae Type: Klimplant Blootstelling: Zonnig Bodem: Tamelijk licht Loof: Persistent - Bloei: Zomer Verzorging en snoei zijn acties die de groei en bloei van bougainvillea duurzaam verbeteren.
Lees Verder
Tuinieren

Natuurlijke bemesting voor de moestuin

Als je je groenten niet langer gedwongen wilt voeden met chemische meststoffen die de grondwaterspiegel vervuilen en groene algen bevorderen, is het tijd om jezelf voor te stellen aan natuurlijke bemesting! Volg het voorbeeld van biologische groentetelers die de aarde niet als een een inerte ondersteuning maar als een leefomgeving.
Lees Verder
Tuinieren

Oude groenten: helianthis

Helianthis heeft veel voordelen: gemakkelijk te kweken, ziekteresistent, weinig water Helianthis samengevat: Latijnse naam: Helianthus strumosus Familie: Asteraceae Type: Knolgewas Hoogte: 1 tot 2 m Plantafstand: Elke 50 tot 60 cm Blootstelling: Zonnig Bodem: Alle soorten Planten: april-juni Oogst: einde winter, vroege lente Het kan gemakkelijk aardappelen op uw bord vervangen.
Lees Verder
Tuinieren

De coquelourde: aanplant en onderhoud

Rustiek en esthetisch, de coquelourde is een vaste plant die uw tuin op een pittoreske manier zal versieren. 6 voet per m² Blootstelling: Zonnig Bodem: elk type, maar goed gedraineerd Bloei: juli - augustus De tuin klit is een winterharde vaste plant die weet hoe hij zich moet weerstaan ​​en zich aan klimatologische omstandigheden moet aanpassen.
Lees Verder
Tuinieren

Geobiologie gebruiken in de tuin

Hier of liever daar planten? Wat als u geobiologie zou gebruiken om de beste locatie te vinden en hoopt op een weelderige tuin? Lees ook: Identificeer eenvoudig de bodem in uw tuin Waarom verwijzen naar geobiologie? Geobiologie is de studie van de relatie tussen een omgeving en zijn omgeving. inwoners.
Lees Verder
Tuinieren

Eikenblad: een heerlijke sla

Eikenbladsla, groen, rood of blond is een makkelijk te kweken groene salade die weinig ruimte nodig heeft en voor iedereen toegankelijk is Voor uw zaailingen! Samengevat, wat u moet weten: Naam: Lactuca sativa var. crispa Familie: Asteraceae Type: Jaarlijks Hoogte: 20 tot 30 cm Blootstelling: Zonnig en halfschaduw Bodem: Gewoon Oogst: Ongeveer 6 weken na het zaaien Eikenbladsla zaaien Eikenbladsla wordt vrij vroeg in het jaar gezaaid, te beginnen in februari.
Lees Verder
Tuinieren

Asperges: groeitips

Asperges is een groente met een fijne en subtiele smaak, waarvan de teelt enkele voorzorgsmaatregelen vereist. Samenvattend, wat u moet weten: Naam: Asparagus officinalis Familie: Asparagaceae Type: Groente, vaste plant Hoogte: 80 tot 140 cm Blootstelling: Zonnig Bodem: Licht, goed gedraineerd Oogst : In het voorjaar, als de speren uit de grond komen Asperges planten Als de verschillende soorten vroege of late oogsten bieden, is het over het algemeen in het voorjaar dat ze worden geproefd.
Lees Verder
Tuinieren

Wat zaait u in februari-maart?

Midden in de winter is het eerste zaaien mogelijk: de tuinman kan weer een activiteit in de moestuin hervatten. Een opmaat naar de lente! Door vroeg in het jaar te zaaien, kunnen de planten vroeg gaan groeien, zodat ze gaan zo lang mogelijk mee. De temperaturen kunnen nog steeds laag zijn en de grond koud, dus zaai alleen buiten (in potten of in de volle grond) als je je planten kunt beschermen met plastic hoezen, frames of zeilen.
Lees Verder
Tuinieren

10 gemakkelijk te kweken groenten

Het starten van een groentetuin is niet altijd gemakkelijk, vooral als je niet veel weet over het telen van groenten, maar het telen van je eigen groenten is veel gemakkelijker dan het klinkt! Ervaring is je beste bondgenoot om jezelf te verbeteren, maar er zijn ook gemakkelijk te kweken groenten om mee te beginnen.
Lees Verder
Tuinieren

Clematis, zo gul

Na het planten of verpotten in de lente, is het tijd om je clematis te knippen en te leggen.Het is de perfecte tijd om deze grote familie van klimplanten met royale en spectaculaire bloei te ontdekken! Hun ongelooflijke verscheidenheid aan tinten, bloemvormen en blad maken ze tot een nietje in de tuin.
Lees Verder
Tuinieren

Plant de zomerbollen in het voorjaar

We snakken allemaal naar de zomer, de zomerbollen zijn terug. Begonia's en callas. Als je deze bollen nu plant, heb je de hele zomer kleurrijk plezier.Zomerbollen zijn perfect om wat kleur aan je border toe te voegen. Ze zijn gemakkelijk te combineren met bestaande planten. Geen risico voor het resultaat: in de zomer lopen de kleuren in elkaar over, als een schilderij van wilde bloemen.
Lees Verder