Categorie Tuin bloemen

Pennisetum: een heel mooi gras
Tuin bloemen

Pennisetum: een heel mooi gras

Pennisetum is een gras dat veel variëteiten kent en dat we waarderen vanwege zijn wilde kant. Oktober Ideaal voor het decoreren van moderne tuinen, het heeft ook een natuurlijke en wilde kant die alle tuinen op voordelige wijze ventileert.

Lees Verder

Tuin bloemen

Portulaca: een prachtige vetplant

Portulaca is een prachtige eenjarige bloeiende vetplant. Makkelijk te onderhouden en biedt de hele zomer prachtige bloemen, het zal de tuin sieren maar ook potten en plantenbakken. Samengevat, wat u moet weten: Naam: Portulaca grandiflora Familie: Portulacaceae Type: Eenjarig (sappig) Hoogte: 10 tot 15 cm Blootstelling: Zonnig Bodem: Gewoon, goed gedraineerd Bloei: juni tot oktober Portulaca planten Portulaca planten gebeurt bij voorkeur in het voorjaar voor postelein gekocht in potten, met inachtneming van een afstand van 15 cm tussen elke voet.
Lees Verder
Tuin bloemen

Gewone madeliefje: bloemen in overvloed

Daisy is de naam die aan veel soorten wordt gegeven en dus aan vormen en kleuren. Samengevat, wat u moet weten: Naam: Leucanthemum vulgare of Chrysanthemum leucanthemum Familie: Asteraceae Type: Vaste plant Hoogte: 20 tot 80 cm Blootstelling: Zonnig Bodem: Rijk tot gewoon Bloei: juni tot oktober Het gewone madeliefje is een mooie kleine kruidachtige plant die we het meest aantreffen vaak in het wild.
Lees Verder
Tuin bloemen

Postelein: wat u moet weten

Postelein is een mooie kleine eenjarige bloem. Samenvattend wat u moet weten: Naam: Portulaca grandiflora Familie: Portulacaceae Type: Jaarlijks Hoogte: 10 tot 15 cm Blootstelling: Zonnig Bodem: Gewoon, goed doorlatend Bloei: juni tot oktober Om ook te lezen: teelt en Oogsten van wilde postelein en groentetuin Bloeit de hele zomer door en is gemakkelijk te onderhouden. Het siert uw tuin maar ook uw potten en plantenbakken.
Lees Verder
Tuin bloemen

Osteospermum: osteo in de tuin

Osteospermum is een prachtige vaste plant met gulle en overvloedige bloemen Samenvattend, wat u moet weten: Naam: Oestospermum Familie: Asteraceae Type: Bloem, meerjarige plant Hoogte: 20 tot 60 cm Blootstelling: Zonnig Bodem: Goed gedraineerd, humus Blad: Persistent - Bloei: april Onderhoud van planten tot bloei en van lente tot herfst zal de groei van uw osteospurmum aanzienlijk verbeteren.
Lees Verder
Tuin bloemen

Coreopsis: het charmante oog

Coreopsis is een prachtige zomerbloeiende bloem. De goudgele bloemen zijn opmerkelijk met hun paarse hart. Kort samengevat, wat u moet weten: Naam: Coreopsis Familie: Asteraceae Type: Vaste plant of eenjarig Hoogte: 40 tot 100 cm afhankelijk van de variëteit Blootstelling: Zonnig Bodem: Gewoon, goed doorlatendBloei: Mei tot september Zowel gemakkelijk in onderhoud als zeer rijkbloeiend, het decoratieve effect is gegarandeerd, of het nu in bedden, bakken of plantenbakken is.
Lees Verder
Tuin bloemen

Anthémis: mooi en genereus

De anhemis, een prachtige vaste plant met madeliefjebloemen, biedt een prachtige bloei van de lente tot de herfst. Samenvattend wat u moet weten: Naam: Anthemis Familie: Asteraceae Type: Vaste plant Hoogte: 1 m Tentoonstelling: Zonnig Bodem: Gewoon Loof: Wintergroen - Bloei: mei tot oktober Profiteer van deze kleine bloemen die zich zo goed aanpassen aan onze klimaten.
Lees Verder
Tuin bloemen

Erigeron: een zeer gemakkelijke vaste plant

Erigeron is een heel mooi plantje, momenteel erg trendy Kort samengevat, wat je moet weten: Naam: Erigeron of Fleabane Familie: Asteraceae Type: Vaste plant Hoogte: 20 tot 40 cm afhankelijk van de soort Blootstelling: Zonnig Bodem: Gewoon, vrij licht Bloei: mei in oktober Gemakkelijk te onderhouden, planten en onderhouden zal de bloei verbeteren.
Lees Verder
Tuin bloemen

Fleabane: het muurmadeliefje

De fijnstraal is een erg mooie kleine plant, gemakkelijk en resistent, die langs muren groeit. Samenvattend, wat u moet weten: Naam: Fleabane Familie: Asteraceae Type: Vaste plant Hoogte: 20 tot 40 cm afhankelijk van de soort Blootstelling: Zonnig Bodem: Gewoon, tamelijk licht Bloei: april tot oktober Gemakkelijk te onderhouden, planten en onderhouden zal de bloei verbeteren.
Lees Verder
Tuin bloemen

Biënnales: essentials in de tuin

Bereid je voor om campanula's, Oost-Indische kers, madeliefjes, viooltjes, vergeet-mij-nietjes, en andere zomerse schoonheden te zaaien Biënnales zijn een must in de tuin! De bloemen zijn meerjarig, eenjarig of tweejarig. Jaar na jaar bloeien de eerste weer. De laatste knop slechts een paar maanden na het half of planten en verrukt ons voor een seizoen.
Lees Verder
Tuin bloemen

De gladiool, majestueus en populair tegelijk

Het is gemakkelijk te herkennen aan zijn veelkleurige bloemstelen. Makkelijk te kweken, de gladiolen geven een landelijke lucht aan de tuin.Op een zonnige plek en in een goed doorlatende grond is de gladiool een bol die snel bloeit, zoals knolvormige dahlia's, lelies en begonia's, bloeitijd: vanaf Juni tot september, afhankelijk van de regio.
Lees Verder
Tuin bloemen

Hollyhock: mooi en kleurrijk

De stokroos verbaast ons de hele zomer door zijn prachtige bloemengezichten. Samenvattend, wat u moet weten: Naam: Alcea rosea Familie: Malvaceae Type: Vaste plant Hoogte: 120 tot 250 cm Blootstelling: Zonnig Bodem: Gewoon Bloei: Zomer Zaaien en onderhoud van de stokroos zijn gemakkelijk en het decoratieve effect gegarandeerd.
Lees Verder
Tuin bloemen

Hordeum jubatum: gerst met manen

Maned gerst samengevat: Latijnse naam: Hordeum jubatum Nederlandse naam: Maned gerst Familie: Poaceae Type: Gras Poort: Gewelfde bos Hoogte: 30 cm (tot 80 cm in bloei) Plantdichtheid: 6 tot 8 voet / m² Blootstelling: Zonnig Bodem: Elk type, maar goed doorlatend. Bloei: juli, augustus Hordeum jubatum is een eenjarig gras dat bloeit in de zomer.
Lees Verder
Tuin bloemen

Grassen: wilde grassen in de tuin

Aan het einde van de zomer lijkt de tuin erg triest zonder zijn bloemen ... Tenzij je grassen plant! Kleurrijk en vol panache, zullen ze een vleugje vitaliteit brengen die een groot deel van het jaar zal duren Sierplanten Siergrassen (zegge, festuque, stipa, pennisetum, etc.) bieden zo'n breed scala aan wilde grassen dat u onvermijdelijk een variëteit zult vinden die zich aanpast aan uw terrein en uw smaak.
Lees Verder
Tuin bloemen

Een heerlijk winterbalkon

Uw balkon of terras is niet gedoemd tot verdriet tijdens de winter Onze tips om ze wakker te maken terwijl ze wachten op de lente Geef de voorkeur aan vaste planten Door de voorkeur te geven aan vaste planten, heeft u planten die elk jaar op hun plaats blijven in plaats van eenjarige planten die 'zal vervangen moeten worden, wat uw arbeid en kosten zal verhogen.
Lees Verder
Tuin bloemen

Cosmos: kleuren en lichtheid

De kosmos is een mooie eenjarige bloem, gewaardeerd om zijn kleuren en zijn wilde kant. Samenvattend, wat je moet weten: Naam: Kosmos Familie: Asteraceae Type: Jaarlijks Hoogte: 20 cm tot 1,5 m Expositie: Zonnig Bodem: Gewoon, licht, goed uitgelekt Bloei: mei tot oktober Zeer gemakkelijk te slagen, de bloei van de kosmos is genereus en het decoratieve effect is gegarandeerd.
Lees Verder
Tuin bloemen

Geraniums: goed voor ze zorgen

Geranium betovert onze tuinen, balkons en terrassen gedurende de zomer. Kort samengevat, wat u moet weten: Naam: Geranium of pelargonium Familie: Geraniaceae Type: Vaste plant Hoogte: 20 cm tot 1 m Blootstelling: Zonnig Bodem: Gewoon, verrijkt met potgrondBloei: ZomerPlantage en verpotten, onderhouden en snoeien, zul je de bloei van geranium aanzienlijk verbeteren.
Lees Verder
Tuin bloemen

Bloei een balkon in de herfstkleuren

Na de plantaardige wonderen van de lente en zomer, komt de herfst met zijn partij kleurrijke bloemen. Zet ze op het podium om je balkons en terrassen op te fleuren! Lees ook: Kleurrijk gebladerte om de herfst op te fleuren Een balkon groen, zelfs in de winter Herinnering aan het najaarswerkCamellia sasanque, een betovering in de late herfst Japanse esdoorns Grafisch blad (min of meer uitgesneden afhankelijk van de variëteit), glinsterende en intense kleuren: de Japanse esdoorn is een boom die al zijn kenmerken laat zien activa vooral in het najaar, in het voorjaar ook elders.
Lees Verder
Tuin bloemen

Begonia: zorg goed voor ze

Begonia biedt een prachtige bloei, lang en genereus. Kortom, wat u moet weten: Naam: BegoniaFamilie: Begoniaceae Type: Eenjarig of meerjarig Hoogte: 20 tot 40 cm Blootstelling: Zonnig tot halfschaduw Bodem: Tamelijk rijk, goed doorlatendBloei: Zomer Het planten en verzorgen van begonia draagt ​​in hoge mate bij aan de ontwikkeling en bloei van de plant.
Lees Verder