Categorie Fruitbomen

Corylus avellana: hazelnoten voor in de tuin
Fruitbomen

Corylus avellana: hazelnoten voor in de tuin

De Corylus avellana, beter bekend onder de naam gewone hazelaar of soms avelinier, is een interessante fruitstruik vanwege zijn heerlijke hazelnoten, groen of blond. 3 tot 6 m Blootstelling: Zonnig Bodem: Gewoon, goed doorlatend Loof: Bladverliezend Bloei: februari tot april Oogst: Herfst Gezondheid: voordelen en deugden van hazelnoten voor de gezondheid Aanplant van Corylus avellana Je moet Corylus avellana bij voorkeur in de herfst planten om beworteling te bevorderen 'winter.

Lees Verder

Fruitbomen

Dadelpruim: de persimmonboom

Dadelpruim is een zeer originele boom die in de herfst prachtige vruchten geeft. Kort samengevat, wat u moet weten: Naam: Diospyros kaki Familie: Ebenaceae Type: Fruitboom Hoogte: 6 tot 15 m afhankelijk van de soort Blootstelling: Zonnig Bodem: Goed gedraineerd Loof : Bladverliezend - Bloei: Zomer - Oogst: Herfst Lees ook: Persimmon, een kleurrijke vrucht om de winter mee op te fleuren. Opmerkelijk vanwege de beroemde dadelpruimen die eruit zien als grote tomaten of clementines.
Lees Verder
Fruitbomen

Decoratief en genereus, de wijnstok

Wat als u uw eigen tafeldruif produceerde? Profiteer van de herfst om een ​​wijnstok in de tuin te planten.Deze robuuste plant is binnen het bereik van alle tuinders.Lees ook: de wijnstokken goed kwekenWelke wijnstokvariëteit je moet kiezen Kies een winterharde soort om je leven gemakkelijker te maken. De wijnstokken "Ampelia" zijn speciaal ontwikkeld door het National Institute for Agronomic Research (INRA) om veel voorkomende ziekten zoals valse meeldauw, echte meeldauw en grijze rot te weerstaan.
Lees Verder
Fruitbomen

Vine: van het planten tot het oogsten van de druif

De wijnstok is een zeer mooie fruitboom, die ons aan het einde van de zomer smult van zijn druiven. , kalksteen Loof: Bladverliezend - Oogst: Einde van de zomer Gezondheid: ontdek de voordelen en deugden van de wijnstok Onderhoud, behandeling en aanplant zijn allemaal handelingen waarmee u snel zeer goede oogsten kunt behalen.
Lees Verder
Fruitbomen

Mispel: een fruitboom om te herontdekken

De mispel is een fruitboom die allang vergeten is maar die het verdient om herontdekt te worden Niet te verwarren met de Japanse mispel Samenvattend wat u moet weten: Naam: Mespilus germanica Familie: Rosaceae Type: Fruitboom Hoogte: 4 tot 6 Blootstelling: Zonnig Bodem: Tamelijk rijk, goed gedraineerd Loof: Bladverliezend - Bloei: Lente - Oogst: Herfst Plaats een mispelboom in uw tuin en u zult de nieuwsgierigheid zien die het om u heen opwekt.
Lees Verder
Fruitbomen

Vissen: voor grote perziken in de tuin

De perzikboom is een formidabele fruitboom die wat zorg nodig heeft voor een goede oogst van perziken. Gewoon, goed doorlatend Loof: Bladverliezend - Bloei: Lente - Oogst: Zomer Gezondheid: gezondheidsvoordelen en deugden van perziken Tijdschrift: perzik en nectarine, zomerversheid Het planten, onderhouden en snoeien van de perzikboom zijn belangrijk om ziekten te voorkomen en voor hem zorg voor een goede groei.
Lees Verder
Fruitbomen

Moerbei en bramen: heerlijke zomerbessen

Mulberry biedt in de zomer heerlijke bramen. Samengevat, wat u moet weten: Naam: Rubus fruticosus Familie: Rosaceae Type: Fruitstruik Hoogte: 1 tot 3 m Blootstelling: Zonnig en halfschaduw Bodem: Vrij rijk Blad: Bladverliezend - Bloei: Zomer - Oogst: Einde zomer Planten, snoeien en onderhouden , hier zijn de acties om een ​​mooie oogst bramen te krijgen.
Lees Verder
Fruitbomen

Perenboom: hoe je het goed laat groeien

De perenboom is een van de meest voorkomende fruitbomen in onze boomgaarden Kort samengevat, wat u moet weten: Naam: Pyrus cummunis Familie: Rosaceae Type: Fruitboom Hoogte: 5 tot 15 m Bodem: Gewoon Blootstelling: Zonnig Loof: Bladverliezend - Oogst van peren : Herfstgezondheid: voordelen en deugden van peren Planten, snoeien of bemesten zijn allemaal onderhoudsprocedures die de oogst van peren zullen verbeteren.
Lees Verder
Fruitbomen

Poirier Beurré Hardy: vroeg en overvloedig

De Beurré Hardy-perenboom is een van de vroegste fruitbomen in onze boomgaarden met een oogst aan het einde van de zomer. Samenvattend wat u moet weten: Naam: Pyrus cummunis Beurré Hardy Familie: Rosaceae Type: Fruitboom Hoogte: 5 op 15 mSol: Gewone Blootstelling: Zonnig Bloei: Lente - Perenoogst: september / oktober Snoeien en planten zijn allemaal onderhoudsprocedures die de oogst van uw peren zullen verbeteren.
Lees Verder
Fruitbomen

Bewaar de appels goed

Als er één vrucht is die maandenlang bewaard kan worden en waarvan men tot het holst van de winter kan genieten, dan is het wel de appel. Conserverend fruit bij uitstek, appels kunnen goed bewaard tot Kerstmis en soms zelfs daarna. Van plukken tot bewaren, hier zijn de regels die u moet volgen voor een optimale bewaring van appels.
Lees Verder
Fruitbomen

Snoei een appelboom en een perenboom goed

De winter en het prille begin van de lente is het seizoen voor het snoeien van peren- en appelbomen, hoewel snoeien nooit essentieel is, helpt het toch om de groei van bomen en fruitbomen te bevorderen. Je maakt nooit grote fouten als je deze tips volgt voor het correct snoeien van appel en peer.
Lees Verder
Fruitbomen

Appelboom: planten, snoeien en verzorgen

De appelboom is een van de meest voorkomende en gewaardeerde fruitbomen in onze boomgaarden. Samenvattend wat u moet weten: Naam: Malus communis Familie: Rosaceae Type: fruitboom Hoogte: 5 tot 10 m Blootstelling: Zonnig Bodem: Rijk, goed doorlatend Bloei: Lente - Oogst: augustus tot november, afhankelijk van het ras Gezondheid: voordelen en deugden van de appel Als het aantal appelsoorten belangrijk is, blijft de teelt van alle appelbomen dichtbij.
Lees Verder