Tuinieren

Majestueuze orchideeën


Maak kennis met deze ononderbroken bloeiende bloemen en hoe u ze kunt laten zien. Deze winter, met deorchidee, de trend is #TheWorldBeyond!

Koningin van kamerplanten, orchideeën behoren tot de zeer grote familie van phalaenopsis bestaande uit meer dan 2500 soorten. Zeer grafisch, ze staan ​​meer dan ooit aan de top van de trend voor interieurdecoratie, in een geest precies #TheWorldBeyond (de wereld van het voorbije, nota van de redacteur) die wordt gekenmerkt door een magische sfeer, moiré-kleuren, halfedelstenen en kristallen, glanzende en iriserende effecten ... Orchideeën CymbidiumPaphiopedilum, Cattleya, Zygopetalum, Brassia en Dendrobium zijn de zes soorten die afgelopen november op dit thema zijn geselecteerd als onderdeel van het programma "Iedereen heeft een plant", een initiatief van de Nederlandse Bloemenautoriteit.

Kleine les in scenografie

Orchideeën zijn des te fascinerender wanneer ze een bloeiend bos vormen. Kies naast elkaar hun potten om ze te markeren en een specifieke sfeer te creëren: aan de klassieke kant kan de kleur van de bloemen worden geassocieerd met die van de container; aan de modekant schitteren ze in sprankelend porselein, parelmoer email, en in groen, verdigris, donkerrood of lila.

Leg ze tenslotte allemaal samen op een speciale designtafel, in hout en staal, om hun presentatie compleet te maken.

DIY: Orchid Kokedama

Wat een geweldig idee om met de huidige grote trend van te trouwen kokedama (deze Japanse plantendecoratie in de vorm van een bol van mos) met de bijna bovennatuurlijke uitstraling van een orchidee! Hier leest u hoe u dit decor maakt ...

Materiaal: een orchidee naar keuze (hier Paphiopedilum), plat plantaardig mos, een draadklos, tang. Hoe doe je ? Haal de plant voorzichtig uit de pot, wikkel het mos om de wortels, wikkel de kluit zoveel mogelijk, zet het geheel vast door er draad omheen te wikkelen. U moet dan de kluit en de bladeren besproeien om een ​​goede algehele luchtvochtigheid te behouden. Als je er meer dan één maakt, zet ze dan samen op een mooi voetstuk en vergeet niet om er een lichtpuntje voor te kiezen.

Tip: stel ze voor een spiegel bloot om hun dichtheidseffect te versterken!

Rens. op: www.maplantemonbonheur.fr

Lees ook: al ons advies over de orchidee

Claire Lelong-Lehoang

Visuele credits: © Maplantemonbonheur.fr


Video: Orchideen Wurzelschnitt radikal leicht gemacht und wirklich schnell Phalaenopsis DiY (September 2021).