Bomen en struiken

De corylopsis, genereus en zorgeloos

De corylopsis, genereus en zorgeloos


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De corylopsis is bedekt met trossen geurende bloemen en is in het violette seizoen zeer bleekgeel.

Het geslacht omvat ongeveer dertig soorten struiken en kleine loofbomen, allemaal afkomstig uit China of Japan.

In februari en maart is de corylopsis de troost van een tuinman als de winter blijft hangen! De mooie bloemtrossen verschijnen voor de bladeren en slingeren sierlijk langs de takken. Na de bloei gaan de bladeren open, mooi omlijnd en lijkend op de bladeren van hazelaar. In de herfst krijgt het blad een mooie gouden tint.

Gemakkelijke corylopsis

De corylopsis is geen veeleisende struik als je hem vanaf het begin de juiste voorwaarden geeft voor zijn ontwikkeling. Het houdt van goed doorlatende, vrij zure maar rijke bodems (zoalshortensia waar de camelia) en situaties die een beetje schaduwrijk en beschut zijn tegen harde wind. Goed potgrond bosbouw past daar goed bij, net als kleigrond die rijkelijk is aangepast aan organische stof. Heide-aarde wordt alleen toegevoegd om de pH te corrigeren.

Installeer het tegen een muur, op het zuidoosten, en het zal perfect zijn. Je kunt het zelfs trainen. Het waardeert kleine temperatuurschommelingen en de promiscuïteit die wordt gedeeld met andere struiken. Late vorst kan ervoor zorgen dat bloemknoppen afbreken en de toppen van jonge twijgen vernietigen. En bij herhaalde blootstelling aan voorjaarsvorst kan de plant omkomen.

Corylopsis, laat winterdecor

Plant hem in de buurt van een gang om te profiteren van zijn opmerkelijke geur, en plaats hem bij voorkeur op een hardnekkige achtergrond om zijn winterbloei effectiever naar voren te brengen. Elke soort groenblijvende plant met donkergroen blad zal het doen. Je kan ook plant in groepen van 3 tot 5 proefpersonen in een kreupelhout of in een open haag. In kleine tuinen is een geïsoleerd onderwerp altijd opmerkelijk. Een tapijt van winterheide of vroegbloeiende bollen zoals krokus, de scilles, de narcissen botanicals zorgen voor een charmant ensemble.

De maat is niet nodig en zal alleen dienen om het silhouet net na de bloei te harmoniseren. Eventueel aan het begin van de vegetatie een meststof voor heide-aardeplanten toevoegen en tegen het einde van de winter een beetje "speciale rododendron" -meststof.

Om de wortels de hele zomer fris te houden en de zuurgraad te behouden, moet u de grond in de lente mulchen met compost of pijnboomschors. Als de bladeren geel worden, geef de grond dan water met een antichloroseproduct.

M.-C. D.

Foto: Plant van de maand


Video: La Marcha de las Hormigas (Juni- 2022).