Tuin bloemen

Karpatische klokjesbloem: mooie kleine bloemen


De Karpatische klokjesbloem onderscheidt zich vooral door zijn prachtige blauwviolette kopbloemen die lichter zijn dan zijn neven.

Karpatische klokjesbloem in het kort :

Latijnse naam: Campanula carpatica
Familie : Campanulaceae
Type : Vaste plant

Haven : Bekleding
Hoogte : 20 cm
Plantdichtheid : 6 tot 8 voet per m²
Blootstelling : Zonnig tot halfschaduw
Grond : Elk type, goed gedraineerd

Bloeiend : Juni tot september

Zijn bladeren, van kleine maat en cordiforms, hebben een mooie lichtgroene tint en zullen uw buitenkant dus perfect decoreren buiten de bloeiperiode. Heel rijkbloeiend en minimaal invasieve, het is een van de musthaves van de zomertuin.

  • Ons advies over het kweken van de klokjesbloem
  • Paarse bloemen voor in de tuin

De Karpatische klokjesbloem planten

Zonder speciale eisen aan de grondsoortDe Karpatische klokjesbloem geeft echter de voorkeur aan bodems die geen water vasthouden. U zorgt er dus voor dat de afvoer is voldoende.

Afgezien van deze voorzorgsmaatregel is er geen voorbereiding nodig voor het planten. Graaf gewoon een gat 10 tot 15 cm diep en installeer de voet voordat u het gat opvult.

De Karpatische klokjesbloem is een niet-spottende soort, dus pas op dat je de planten niet te ver uit elkaar zet als je een mooie, egale mat wilt. In dit geval plantafstand maximaal 30 tot 40 cm tussen elke plant.

Onderhoud

Niet erg beperkend en tijdrovendbeperkt het interview zich voornamelijk tot het monitoren van dewater geven in het geval van langdurige ernstige droogte.

Maat is niet nodig. Vervaagde bloemen kunnen echter lelijk zijn, u kunt ze verwijderen door ze er voorzichtig met de hand af te trekken. De plant zal dan nieuw gebladerte aanmaken.

Ziekten en plagen

De Karpatische klokjesbloem is mogelijk het doelwit van slakken en naaktslakken die jonge bladeren aanvallen. In mindere mate kan de schuimige sprinkhaan of afrofoor de plant verzwakken als deze in te veel aantallen aanwezig is.

De meest voorkomende ziekten van klokjesbloem zijn echte meeldauw en roest.

Vermenigvuldiging van de Karpatische klokjesbloem

De voetafdeling is de snelste en gemakkelijkste techniek voor vermenigvuldigen de Karpatische klokjesbloem. Om dit te doen, trekt u gewoon de vaste plant eruit en zorgt u ervoor dat u een mooie kluit houdt. Splits het vervolgens in zoveel planten als je wilt en plant ze opnieuw als je wilt.

Om uw kansen op succes te vergroten, wacht op de herfst voordat u uw planten gaat verdelen.

Gebruik van de Karpatische klokjesbloem

Zoals veel soorten klokjes, is de Karpatische klokjesbloem een bodembedekker vaste plant ideaal voor de bloei van uw rotspartijen, lage muren, grenzen zelfs voor uw plantenbakken. Je kunt het ook gebruiken in enorm, mits je het op de voorgrond plant.

Slimme tip: Karpatische klokjesbloem bestaat ook in witte bloei onder de cultivars 'Alba' en 'Weisse Clips' (of 'White Clips').


Video: FacebookLIVE - Workshop Vouwkaart met Summer Breeze collection - 6 mei (December 2021).