Dieren

Hoe het tijgersyndroom bij katten te genezen?


Je kat is agressief sinds je je levensstijl hebt veranderd ... Hij bijt, sist, krabt ... je herkent hem niet meer. Uw kat lijdt waarschijnlijk aan het tijgersyndroom!

Elk jaar worden veel katten in de steek gelaten na het verschijnen hiervan gedragsstoornis, omdat het onbekend is bij de eigenaren.

hier zijn de oorzaken tijgersyndroom bij katten en oplossingen om dit te sussen agressiviteit plotseling en gevaarlijk.

Wat is het tijgersyndroom?

De kat is een gedomesticeerd dier, vriendelijk en knuffelig. In het geval dat hij het tijgersyndroom ontwikkelt, wordt hij opnieuw een roofdier met alle attitudes en instincten van de jager.

De oorzaken :

Territoriaal, de kat houdt van zijn gewoontes en heeft specifieke behoeften voor zijn soort. Als er veranderingen in zijn routine zijn, zal de kat waarschijnlijk in een echt beest veranderen. En dat is wat het verklaart de naam tijger gegeven aan deze genegenheid. Hier zijn enkele waargenomen redenen.

  • Actie.
  • Verveling en gebrek aan activiteit.
  • Aankomst van een kind of ander dier.
  • Wijziging van voedsel of de wijze van toediening.
  • Hypergehechtheid aan zijn meester (het syndroom verschijnt wanneer hij afwezig is en manifesteert zich bij zijn terugkeer).
  • Te kort spenen.

De resultaten

Om zijn stress en ontevredenheid te uiten, wordt de kat zo agressief tegenover de eigenaar dat hij zijn leven in gevaar brengt. Inderdaad, hij sist, valt aan, krabt en bijt bijvoorbeeld. En zijn gedrag is dan onhandelbaar.

Hoe dit gedrag bij katten corrigeren?

Wanneer de kat aanvalt, is de ervaring traumatisch voor de eigenaar, maar gelukkig bestaan ​​er oplossingen voordat verlating wordt overwogen.

Herzie het dieet

  • Om te beginnen moet de kat de hele dag door kleine maaltijden eten, daarom moet u haar brokjes bij de hand houden. Anders voelt de kat zich verstoken van voedsel en kan het tijgersyndroom optreden.
  • Dan is de kat een vleeseter. Geef hem daarom een ​​eiwitrijk dieet. Het mengen van de kroketten en natte maaltijden (puree) is een goede oplossing.

Creëer een ruimte voor hem

Uw kat moet een eigen ruimte hebben. Installeer een krabpaal, een krabpaal, een bed waarin hij zich kan verstoppen en speelgoed. Zo zal hij rustig kunnen rusten en zich kunnen inspannen om zijn verveling te overwinnen.

Feromonen

Een onderzoek om aan te tonen dat kittens bij de geboorte blind en doof worden geboren. Dit is de reden waarom de kat feromonen afscheidt (kalmeert) die haar jongen geruststellen en helpen bij het zogen.

Na deze ontdekking werd rustgevend gesynthetiseerd in de vorm van een spray, diffuser of kraag om onze metgezellen te helpen bij het bestrijden van stress. Dit is de reden waarom deze oplossing vaak wordt gebruikt om het tijgersyndroom bij katten te behandelen.

De medicijnoplossing

De dierenarts zal antidepressiva voorschrijven om de stress van uw kat in de meest ernstige gevallen te verlichten.

Het raadplegen van een behaviorist is een aanvullende en aanvullende hulp bij het bepalen van de oorzaken van de aandoening.

Slimme tip

De feromoonverspreider werkt erg goed als je de ramen sluit in de kamer waarin je hem gebruikt. Onthoud dat deze chemicaliën erg vluchtig zijn!

L.D.


Video: Kittentijd! communiceren met je kat (December 2021).