Planten en gezondheid

Verbena: een plant die kalmeert

Verbena: een plant die kalmeert


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Verbena (Verbena officinalis) is een kruidachtige vaste plant, volledig geurloos, gevonden op Europese en Aziatische paden en die sinds de oudheid bekend en gebruikt is vanwege zijn gezondheidsvoordelen en deugden.

Lees ook: hoe verbena goed te kweken

Verbena en zijn gezondheidsvoordelen

Lang beschouwd als een magische plant met bovennatuurlijke krachten (vandaar de bijnaam "tovenaarswiet"), wordt verbena nu voornamelijk gebruikt voor zijn kalmerende eigenschappen en zijn effectieve actie op spijsverteringssysteem.

  • Dankzij zijn actie op maagsappen, de verbena-infusie (30 g plant per liter kokend water) is aperitief en spijsvertering. Effectief tegen moeilijke spijsvertering, buikpijn en diarree, het bestrijdt ook slaperigheid als gevolg van een slechte spijsvertering.
  • Ontstekingsremmend en pijnstillend, verbena is effectief tegen hoofdpijn, dereumatische pijn en gewrichtspijn.
  • Verbena heeft kracht rustgevend en rustgevend. Het vermindert de spanning en deongerustheid en maakt het gemakkelijker om in slaap te vallen.
  • In mondwater, verbena behandelt kleine wonden en mondzweren.
  • Voor extern gebruik, een afkooksel van verbena (50 g plant per liter water) is zeer effectief bij huidlaesies:erytheem bilspieren of zon, scheuren, gesprongen huid en Insectenbeten. Een kompres gedrenkt in dit afkooksel behandelt ook verstuikingen, de kneuzingen licht enkneuzingen.

Verbena kweken vanwege de voordelen

  • Verbena is een winterharde plant die houdt van warme en zonnige locaties en groeit gemakkelijk op lichte grond, vrij arm maar koel in de zomer.
  • De enige echte vijanden van verbena zijn slakken, formidabel in het voorjaar!
  • Lees ook: hoe verbena goed te kweken

Verbena bij het koken vanwege de voordelen ervan

Verbena wordt niet alleen in kruidenthee geconsumeerd vanwege de spijsvertering en kalmerende eigenschappen. U kunt de verse bladeren van verbena in de keuken op je vlees en jouw groenten, evenals in een marinade of in uw desserts, bevordert het de spijsvertering en slaap.


Video: How to grow Blue Vervain from seed Verbena Hastata (Juni- 2022).