Tuinieren

8 spectaculair bloeiende heide aarde planten


Elke grondsoort en klimaat herbergt een ander plantenpalet. Heide-aardeplanten staan ​​erom bekend dat ze worden gekweekt in een zuur substraat.

Ontdek 8 heide-aardeplanten die opvallen door hun opmerkelijke bloei.

Wat is heide-aarde?

Er is natuurlijk heidelandschap in de Landes waar de substraat is licht, zanderig, rijk en zuur.

Daar groeien dennen en heide, vandaar de naam van dit substraat. Commercieel wordt dit bosland gereconstitueerd door het mengen van gemalen pijnboomschors, zand, turf, compost, kiezelhoudende aarde en gebroken hoorn.

Waar heide-aardesoorten planten?

Als uw grond van nature licht en zuur is, kunt u deze soorten in de volle grond planten. In massief, geïsoleerd, in heg ... Deze royaal bloeiende en vaak persistente planten zijn een echte aanwinst voor uw tuin.

Als uw grond neutraal is, hoeft u tijdens het planten alleen heidegrond toe te voegen die u in de winkel hebt gekocht. In kalksteenterrein zal het nodig zijn om op potten te wedden!

In ieder geval doen de meeste van deze planten het goed in halfschaduw of zelfs schaduw.

Rhododendron, azalea's, camelia: het winnende trio

Betekenen deze drie iets voor jou? En niet voor niets worden deze struiken vaak bovenaan de lijst met heide-aardeplanten genoemd. Ze zijn niet voor niets gemakkelijk te combineren, hun kleuren gaan prachtig in elkaar over!

Alle drie kenmerkende rassen met groenblijvende bladeren, vaak donkergroen, glanzend en ovaal. Aan de bloemenkant is het een echt festival dat in de loop van de seizoenen wordt onthuld.

U heeft keuze te over voor de kleur van de bloemen die deze sierheesters bedekken. Deze omvatten de prachtige paarse bloemen van Rhododendron impeditum, het intense roze van de azalea ‘Silver Queen’ en de elegante witte bloei van Camellia japonica ‘Nobilissima’. Deze soort, net als de Camellia ‘Fairy Wand’, verlicht de tuin in de winter.

Heide aarde bomen

Hij is de ster van de lente, een van de eersten die bloeit. De magnolia natuurlijk! De vroegst bloeiende soort is Magnolia stellata. Het is toepasselijk genoemd met zijn stervormige witte bloemen.

Het wordt op de voet gevolgd door de Magnolia soulangeana die ons in verrukking brengt met deze witte bloemen getint met roze. Met een hoogte van 6 meter past hij ook in kleine tuinen!

Laten we in de boomsectie eens kijken naar de Japanse kornoelje. Deze soort gedijt goed in zure grond en heeft zeer originele bloemen. In feite zijn het de schutbladen (= bladeren die de bloem vergezellen) die we voor de bloembladen nemen. Vier in aantal perfect verdeeld rond het hart (= de echte bloem), imiteren ze een zeer grafische bloei. En decoratieve schutbladen, aan heide-aarde planten geen gebrek! Kijk maar eens naar de zakdoekenboom. Deze zuurminnende boom heeft een goede naam en biedt een regen van witte schutbladen die lijken op hangende zakdoeken, een echt wonder!

Hortensia van blauw naar roze

Van juni tot september biedt de hortensia haar bloemen aan in een bol, kegelvormig of uitgespreid. Door de aard van de grond te onthullen, krijgt de bloei een blauwe tint bij contact met een zuur substraat. Als het roze wordt, is de grond kalksteen!

Gemakkelijk om mee te leven, hortensia's vullen snel de bodem van een bed of een heg. Het sublimeert de omgeving van een oud huis en past net zo goed bij het moderne.

Rustiek, deze struik vereist een gedeeltelijk schaduwrijke belichting en een grond die koel blijft. Denk er bij het planten aan om de kluit in een bak met water te laten weken. Elk jaar in het voorjaar is een toevoeging van organische mest welkom.


Video: Bomen met herfstkleuren. Bomenvlog #01 (December 2021).