Tuinieren

Een Japans geïnspireerde tuin


Kleine wonderen van elegantie en evenwicht, Japanse tuinen zijn een onbeperkte bron van inspiratie.

U kunt bepaalde planten of decoratieve elementen adopteren om uw tuin een Aziatisch tintje te geven.

Lees ook : Maak een Japanse tuin

Japanse tuin

Precies gesnoeide bomen en struiken zijn erg belangrijk in Japanse tuinen: ze zorgen voor structuur en spelen met perspectief. Als u ook de snoeischaar wilt gebruiken om een ​​struik met het perfecte silhouet te krijgen, neem dan kleine coniferen zoals dwergdennen en valse cipressen, die zich goed lenen voor snoeien in bonsaistijl.

Bamboe brengt een beetje Azië in je tuin. Ze zijn praktisch voor het samenstellen van een haag. Kies voor non-tracing om te voorkomen dat u wordt binnengevallen. Als je tuin klein is, neem dan een dwergvariëteit aan, die je ook in potten kunt kweken.

Tussen de andere typische bomen van het land van de rijzende zon, vinden we de ginkgo biloba en zijn verbazingwekkende vlindervleugelbladeren, de Japanse kers en de Japanse kweepeer met buitengewone lentebloei en de kleine Japanse esdoorns (acer palmatum en japonicum), die in de herfst flamboyante tinten aannemen. Zet de jouwe in halfschaduw, in zure grond (pH 5 tot 6), koel en goed gedraineerd.

Maak het plaatje compleet met bloeiende heesters als Japanse camelia, azalea, hortensia en rododendron. Pas op, al deze planten waarderen zure grond, de norm in Japan! Als je grond kalksteen is, kun je ze in potten laten groeien om bijvoorbeeld een mini-Aziatische tuin rond je terras te creëren.

Breng op de grond groen met varens en hosta's, en plant irissen, waarvan de bloem zoveel Japanse kunstenaars heeft geïnspireerd.

Oosterse inrichting

Verschillende decoratieve elementen geven u de finishing touch aan uw tuin. Zo creëer je een kronkelend pad door het gazon met Japanse voetstappen, hang je een gong of een paar papieren lantaarns aan een boomtak, plant je een paraplu of bamboe fakkels langs een pad ...

Een stenen lantaarn is een van de essentials, maar je kunt ook vallen voor een kleine fontein. In de vorm van een boeddha of een eenvoudig vierkant zijn er zonnepanelen, waarvan de pomp wordt geactiveerd door de zonnestralen.

L. H.


Fotocredit: Truffaut, plant van de maand, vlieg


Video: Japanse tuin Hasselt (Oktober 2021).