Moestuin

Ananas-tomaat: planten en verzorgen


De ‘Ananas’-tomaat is een variëteit die grote roodoranje of zelfs gele vruchten produceert met weinig zaden.

Het stevige, sappige, zoete en smakelijke vruchtvlees zal uw zomerse salades perfect verrijken.

  • Onze bladen over tomatenteelt

Oorsprong en kenmerken

De tomaat ‘Ananas’ heeft zijn exotische naam niet te danken aan de kleur van zijn huid waarvan je misschien denkt dat die geel is, maar aan het aspect van zijn vlees dat lijkt op een ananasschijf.
Deze variëteit is op onbepaalde poort ; dus het stopt nooit met groeien. Het is noodzakelijk om het te ondersteunen en te weten dat de vruchten kunnen reiken 1 kg, de ondersteuning moet stevig zijn.
Vanuit smaakoogpunt is de ananastomaat dat wel rijk van smaak, sappig en een beetje zoet. Het vruchtvlees heeft weinig zaden.

De tomaat ‘Ananas’ planten

Zaaien

Indien gemaakt in een vorstvrije omgeving, kan de zaaien kan worden gedaan vanaf de maand maart (of zelfs februari, afhankelijk van de regio). Om ze te bereiken, moet u zaai je zaden in verpakkingen van 3 en 1 cm diep. Voor de substraatje kunt potgrond mengen met een beetje zand.
Als de jonge scheuten 2 bladeren hebben, selecteer de meest krachtige en transplanteer ze in emmers.

Planten

Zodra u uw planten tom Pineapple ’tomaten (commercieel of door uzelf), u kunt ze in mei. Op dit moment is vorst niet langer te vrezen. Volg deze regels om uw tomatenplanten correct te planten:

  • graven een gat van ongeveer 20 cm;
  • plaats de tomatenplant lichtjes schuin;
  • installeer een solide tutor die het gewicht van de vrucht zullen dragen;
  • Vul de leegte begraven van de stengel tot aan de eerste bladeren;
  • water overvloedig (zonder het gebladerte aan te raken).

Cultuur en onderhoud

Om mooie tomaten te verkrijgen, water uw voeten regelmatig, maar niet overdreven. Pas op dat u het gebladerte niet nat maakt om het risico op ziekten te voorkomen. Om de grond vochtig te houden, kunt u een mulchen, waardoor het water niet verdampt.

Als de eerste vruchten verschijnen, kan dat strip licht uw voeten om het rijpingsproces te versnellen.

Ziekten en plagen:

De belangrijkste ziekte die de tomaat Ananas aantast, is valse meeldauw. Een paar ongedierte zal ook zijn om te kijken, zoals de witte vlieg (of witte vlieg) en de rups van de mot.

Oogsten en bewaren van de ananastomaat

Het duurt 4 tot 5 maanden voordat je de eerste rijpe tomaten krijgt. Daarom kunt u, afhankelijk van de periode waarin u zaait, beginnen oogst van juli tot oktober.

Om optimaal te profiteren van de voedings- en smaakwaarden van uw ‘Ananas’ tomaten, wordt het ten zeerste aanbevolen om ze te kiezen op basis van uw behoeften. Bij een overschot (vooral aan het einde van het seizoen) kunnen deze vruchtgroenten 5 tot 6 dagen houdbaar in de koelkast.

Ananastomaat in de keuken

Alleen of vergezeld, de ananas-tomaat is ideaal in salade. Niets belet u echter om het anders aan te pakken door inspiratie te halen uit onze recepten.


Voor verder :

  • Je tomaten goed laten groeien
  • Tomaten kweken in potten


Video: Hoe kweek ik tomaten: Mijn tomatenjaar 2018 (December 2021).