Tuin nieuws

Handmaaiers en robots: praktisch voor kleine oppervlakken


Handmaaiers en robots, hier zijn praktische ideeën voor kleine gazons en gazons.

De ene is stil en milieuvriendelijk, de andere doet het werk voor u: deze twee maaiers hebben elk hun voordelen.

Presentatie van onze maaiers voor kleine oppervlakken ...

Handmaaier, stilte voor een lage prijs

De motorloze maaier, ook wel cilindermaaier genoemd, begint zich te vestigen als een aantrekkelijk alternatief voor thermische en elektrische machines. Milieuvriendelijk, het werkt met de energie van de persoon die erop drukt en heeft de verdienste dat het zijn vorm behoudt! Tegen een lage prijs (vanaf 60 euro) is hij stil, waardoor je op elk moment je gazon kunt maaien zonder bang te hoeven zijn voor de woede van je buren.

Net als bij een conventionele maaier is de maaihoogte van de messen instelbaar tot 10 cm. Maaisel wordt over de voorkant geworpen en vormt een mulch die uw gazon beschermt en voedt. Er kan ook een grasopvangbak worden geïnstalleerd.

Kortom, veel kwaliteiten voor een traditionele maaier die de Engelsen - die veel weten van nette gazons - nooit hebben verlaten. Echter te reserveren voor gereduceerde plaatsen (minder dan 500 m2) of afwerking.

Robotmaaier, regelmatig onderhoud zonder moeite

Als het maaien van het gazon meer als een klus dan als een plezier klinkt, dan zult u het comfort van automatische maaiers waarderen, deze kleine machines die op zichzelf werken! Uitgerust met een oplaadbare batterij, kunnen hun "vertrek" data en tijden vooraf geprogrammeerd worden vanaf een controlescherm. Het vertrek en de terugkeer naar de basis (met name om de batterij op te laden als deze leeg is) gebeurt automatisch; je hoeft er niet eens bij te zijn om te kijken!

De levensduur van de batterij duurt normaal gesproken 60 tot 90 minuten, meer als de zon schijnt voor Husqvarna's nieuwe hybride voeding en zonnepaneelmodel. De maaitijd varieert afhankelijk van het vermogen van het model en varieert van 75 tot 200 m2 per uur. Een kabel die met sardientjes aan de grond is bevestigd, maakt het mogelijk om het te maaien gebied af te bakenen voor de robot die obstakels op afstand kan detecteren om ze te omzeilen.

Automatische maaiers kunnen bij elk weer (zelfs in de regen!) Worden geactiveerd, zodat u zeer regelmatig kunt maaien, wat een goede gezondheid bevordert. gras. Iets om technofielen te verleiden die klaar staan ​​om de portemonnee in handen te krijgen, want de eerste prijzen beginnen bij 900 euro!

Laure Hamann

Visuals:

Handmatige maaier MomentumTM door Fiskars

Robot grasmaaier Robomow® RM510, voor gazons tot 500 m2


Video: Husqvarna Automower meer dan een robotmaaier! (December 2021).