Tuinieren

Het is mogelijk om op uw balkon een groentetuin aan te leggen!

Het is mogelijk om op uw balkon een groentetuin aan te leggen!


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Mensen die in appartementen wonen, hebben ook het recht om hun eigen groenten te verbouwen.

Bovendien hoef je geen groot stuk land te hebben om zaden of zaailingen te planten. Met onze tips zul je zien dat het heel gemakkelijk is om een ​​groentetuin op je balkon te hebben.

Het kan er zelfs voor zorgen dat uw kinderen willen gaan tuinieren!

Maak een groentetuin op je balkon

Allereerst moet u weten dat u in winkels die gespecialiseerd zijn in tuinieren, kant-en-klare kits kunt vinden waarmee u een moestuin op uw balkon kunt hebben.

U kunt uw vaardigheden als klusjesman echter volledig gebruiken, of in ieder geval uw talenten voor koopjesjagers.

Want als je heel goed zelf een bakje kunt maken houten planken en wat spijkers, kunt u ook hergebruiken items die u al in huis heeft.

Voor een mini moestuin kun je bijvoorbeeld kiezen voor een bloempot. Weet anders dat het voor u ook mogelijk is om een ​​simpele houten krats. En als uw balkon het toelaat, kunt u een kleine kruiwagen ? Naast het feit dat u uw eigen groenten kunt verbouwen, heeft deze oplossing het voordeel dat het echt esthetisch is. Voeg er een of twee bloeiende planten aan toe en het resultaat is verbluffend.

Uw balkon is erg klein en het is voor jou niet mogelijk om bakken op de grond te zetten? Het is oké, er zijn altijd oplossingen.

Kleine ruimtes kunnen ook hun moestuin huisvesten. Om dit te doen, verzamel wat zware canvas tassen en hang ze op je balkon, binnen of buiten. Het voordeel is dat je met dit systeem geen rugklachten zult hebben aangezien alles op jouw hoogte komt.

Vul een balkontuin

Een bak maken of vinden is niet genoeg om een ​​moestuin op je balkon te hebben. Als alles klaar is, moet het worden gevuld. En op dit niveau ben je vrij vrij.

Als je eenmaal bent afgestudeerd gevuld met een oppotmix je kunt planten wortels, bonen, uien, radijs, tomaten, van peterselie, van de munt, etc., eindelijk wat je maar wilt!

Natuurlijk, grotere groenten zoals squash kan zich ook aanpassen aan balkons, maar als je besluit om wat te planten, kun je niet veel andere groenten verbouwen. Ja, het neemt ruimte in beslag! Als je op je balkon een mini-groentetuin hebt aangelegd, kan het ook heel leuk zijn om mini-groenten zoals worteltjes, Cherry-tomaten, paprika's, radijsjes, etc.

Maar naast de grootte van de groenteplanten, moet je ook rekening houden met de hoeveelheid zonlicht die nodig is voor een goede ontwikkeling. Als je balkon bijvoorbeeld de hele dag in de schaduw staat, moet je misschien de tomaten vergeten en groenten gebruiken die niet per se veel zonlicht nodig hebben.

Vergeet ten slotte niet dat u in uw balkontuin ook fruit kunt planten. De ingemaakte aardbeien ze vinden hun plek bijvoorbeeld perfect in tassen die aan je balkon hangen.


Video: Inis moestuin #3 - Zaaien buiten in potten (Juni- 2022).