Fruitbomen

Kiwi's in de tuin


Als je van kiwi's houdt, zo rijk aan vitamine C, wacht dan niet langer om ze in de tuin te laten groeien! De hoeveelheid fruit die actinidia, deze liaanachtige struik, produceert, zal je verbazen.

Inheems in de bossen van centraal China, deactinidia is niet alleen gemakkelijk te kweken, maar ook zeer productief, krachtig en weinig vatbaar voor ziekten. Het is zo winterhard dat het bestand is tegen winterse temperaturen tot -20 °.

Plant het op een beschutte locatie, bij voorkeur op het oosten of zuidoosten. Actinidia gedijt goed bij weinig wind en vochtigheid, dus vermijd te zonnig. Het is een tweehuizige plant : de mannelijke bloemen worden op een andere voet gedragen dan de vrouwelijke bloemen. Twee planten (een mannetje en een vrouwtje) zijn voldoende voor de behoeften van een gezin. De aanwezigheid van bijen is essentieel in het voorjaar om de bloemen van de vrouwelijke voet die de vruchten zal produceren te bestuiven.

Plant de kiwi's in een prieel

Geef de voorkeur aan een diepe en koele, humusrijke grond, vermijd kalkrijke grond die chlorose kan veroorzaken (vergeling van de bladeren en groeivertraging).

Om een ​​prieel met uw twee planten te versieren, plant u het groot en hoog genoeg (2,50 m hoog): de plant heeft gemak nodig. Rust het uit met een steun die bestand is tegen weelderige vegetatie.

Actinidia is gemakkelijk te vermenigvuldigen gelaagdheid. Hiervoor moet een lange shoot van het jaar in juni ongeveer twintig centimeter worden begraven. Gescheiden van de moederplant de volgende lente, is het klaar om in een prieel te worden getransplanteerd.

Kiwi, essentiële maat

Plant je actinidia's breng aan het einde van de winter (begin februari) 3 tot 4 scheppen compost rijp in het gat en zorg voor een stevige paal op de pergola.

Weet dat je plant, die er zo nietig uitziet, je ermee zal verrassen groei percentage en vooral door zijn kracht. Om deze reden moet u uw plantage met een normale maat. In de zomer de fruittakjes inkorten en in de winter de oudere takjes verwijderen.

Na 4-5 jaar kunt u genieten van de vruchten van uw plantage.

Hier zijn onze videotips voor het snijden van een kiwi:

M.-C. H.


Video: Best Funny Twin Melody Tiktok Memes and Videos 2020! Tutorials u0026 Dances (December 2021).