Voedsel recepten

Quiche Lorraine, het essentiële


Hier is het heerlijke Lorraine-quiche-recept, gemakkelijk en snel te maken voor een echt gastronomisch genot.

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 1 rol zandtaartdeeg
 • 200 g gerookt spek
 • 150 g geraspte emmentaler
 • 4 eieren (of 2 hele eieren + 2 dooiers)
 • 40 cl vloeibare room (of 20 cl melk + 20 cl room)
 • 1 snufje nootmuskaat
 • 1/2 theelepel. olie soep
 • Zout, peper

Quiche Lorraine-recept

Verwarm de oven voor op 180 ° C (th.6).

- Rol het kruimeldeeg uit in een taartvorm. Zet het in de koelkast.

- Leg de bacon in een pan met koud water. Breng aan de kook, giet het spek 1 minuut nadat het aan de kook is gekomen. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag, bak het spek 5 minuten bruin.

Laat ze uitlekken op keukenpapier.

In een slakom,

 • breek en leg de eieren
 • klop ze in een omelet
 • Giet de room erdoor, breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

- Haal het kruimeldeeg uit de koelkast (zo afgekoeld, het deeg vervormt niet tijdens het koken), verdeel het spek gelijkmatig, bestrooi met Emmental.

Bedek met de inhoud van de slakom.

- Bak en kook gedurende 30 tot 40 minuten. Controleer de gaarheid van de taart: steek er het lemmet van een mes in, als de quiche gaar is, moet hij er schoon uitkomen.

Laat iets afkoelen op een rooster, snijd in gelijke delen en geniet warm of koud!

Chef's B.A.ba

- Aan het einde van de bereiding moet het oppervlak van de Lorraine-quiche mooi gekleurd zijn.

- Dit recept kan in kleine individuele vormpjes worden gemaakt. Evenzo kun je ze in miniaturen maken en ervan genieten als aperitief!

- Voor kinderen kan dit recept gebruikt worden met stukjes gevogelte of ham, lucifers of blokjes ham (aan te passen aan de inhoud van uw koelkast!).

Aan de kelderzijde, wijn bij de quiche Lorraine

Als voor- of hoofdgerecht is de quiche, hoewel oorspronkelijk uit Lotharingen, een geweldige klassieker in de huishoudelijke keuken in heel Frankrijk. Het knapperige en zachte karakter, de aromatische tonen van het rokerige spek en de melkachtige smaak van emmentaler en room zijn in ieders geheugen. Dit gerecht, waarvan de zachtheid en rondheid een vet en smeltend karakter kunnen aannemen, vraagt ​​om wijnen die diepte en contrast brengen om zwaarte te vermijden. Voor rode liefhebbers zal de frisheid en fruitigheid van een rode Sancerre, gemaakt van de Pinot Noir-druivensoort, op alle niveaus contrasteren in een complementaire harmonie.

Voor blanke liefhebbers kunnen we op zoek gaan naar een meer genuanceerde confrontatie met een St Véran die de nodige verlichting in de mond brengt en tegelijkertijd een aromatisch bereik heeft met melkachtige tonen en gedroogd fruit die in de richting van het gerecht gaan. Liefhebbers van rosé kunnen op hun beurt de beroemde Toul grey proberen in een alliantie die past bij de oorsprong van het gerecht.
Maurice Chassin

Recept: T. Bryone, foto: C. Herlédan


Video: Quiche Lorraine Recipe - ChefSteps (September 2021).