Nagerechten

Madeleines met honing, onweerstaanbaar ...


Hier is het heerlijke recept voor honing-madeleines voorgesteld door Clélia.

Als dessert, als tussendoortje of bij de thee, u kunt er zonder mate van genieten!

Ingrediënten voor ongeveer 20 madeleines:

  • 100 g boter
  • 100 g poedersuiker
  • 40 g bloem
  • 40 g gemalen amandelen
  • 100 g eiwitten (3 grote eiwitten)
  • 1 theelepel. eetlepels vloeibare honing (kleine herinnering: altijd goed, mijn referentie is de honing van Eric Daquin in Eguilles (13), de beste honing ooit!)

Honing madeleines recept

1- Meng de bloem, suiker en amandelpoeder

2- Klop de eiwitten stijf en voeg ze toe aan het mengsel van suiker, bloem en amandelen.

3- Breng de boter aan de kook in een pan. Laat het koken tot het bruin begint te worden en een lekkere nootachtige geur ruikt. (pas op dat u het niet verbrandt!). Voeg het onmiddellijk toe aan de eerste bereiding en voeg dan de honing toe.

4- Leg het deeg in de madeleines. (Als je er geen hebt, kun je ook financieringsvormpjes of andere kleine vormpjes gebruiken. De madeleine zal niet de charme hebben, maar het zal ook goed zijn!) Laat 2 uur in de koelkast staan ​​voordat je gaat koken.

5- Bak 12 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °. Je madeleines moeten goudbruin zijn. Haal de madeleines op een rek zo uit de oven.

De gekarameliseerde en knapperige buitenkant, de zachte binnenkant, allemaal ongelooflijk lekker? Perfect, ze zijn succesvol!

Clélia's tip

Deze madeleines zijn zelfs nog lekkerder enkele minuten nadat ze uit de oven zijn gehaald. Kook ze vlak voor het proeven.

Je kunt je borden met rauwe madeleines ook invriezen, en je kookt ze 15 minuten op 200 ° wanneer je maar wilt. Handig voor een klein geïmproviseerd diner, een gastronomische thee / koffie ...

Kom op, ik laat je aan je fornuizen over, geniet ervan en bedankt wie? Bedankt Jo ël !!!


Video: Madeleine an den Pranger gestellt von Michèle (November 2021).