Tuinieren

Medinilla magnifica, de toepasselijke naam


Medinilla, afkomstig uit de regenwouden van de Filippijnen, bloeit prachtig van de late herfst tot het vroege voorjaar. in lange pluimen van kleine vlezige bloemen, verenigd in hangende roze trossen.

Deze prachtige plant, afkomstig van de eilanden in de Stille Oceaan en Zuidoost-Azië, draagt ​​de naam van de Spaanse luitenant-kolonel Don José de Medinilla y Pineda, die aan het begin van de 19e eeuw gouverneur was van de Marianen.e eeuw.

En alsof deze titel nog niet genoeg voor hem was, is zijn Latijnse naam Medinilla magnifica!

Zorg goed voor uw Medinilla magnifica

In zijn natuurlijke staat groeit de medinilla in tropisch regenwoud. Het zal daarom nodig zijn om in huis te proberen hem vergelijkbare levensomstandigheden te bieden, dat wil zeggen een temperatuur van 18 tot 25 ° en hoge luchtvochtigheid, licht maar geen directe zon.

De aarde zal zuur, humusdragend en watervasthoudend zijn. Om de hoogst mogelijke luchtvochtigheid te behouden, besproei het blad regelmatig met een beetje zacht water of baad de bladeren.

Wat je er niet van weerhoudt plaats de pot op een bed van vochtig grind als een orchidee. De verdamping die zal ontstaan, zal de vochtigheid creëren die gunstig is voor de bloei van het mooie.

Bloei, instructies voor het gebruik van medinilla

De medinilla bloeit van de late herfst tot het vroege voorjaar. Ter voorbereiding op deze bloei, zodra de knoppen verschijnen, geeft u haar elke 15 dagen een beetje vloeibare mest.

Ze is bang voor tocht. Plaats het niet in een drukbezochte omgeving of bij een deur of raam.

Bewaar tijdens de bloei de kluit altijd nat door het met regenwater te besprenkelen; vermijd hard water (het kan er niet tegen!).

Zodra de bloei voorbij is, vermindert u de watergift en stopt u met bemesten. De plant ondergaat dan een korte rustperiode waarin hij temperaturen van 13 tot 18 ° C kan weerstaan.

Na deze periode kan dat verpotten in een mengsel van potgrond, bladeren en heide aarde. Leg op de bodem van de pot een laag kiezelsteentjes voor een goede afvoer. Snoei vervaagde bladeren en bloemen zodra ze bruin worden.

Alles is in orde ? Je medinilla bloeit volgend najaar weer!

Marie Etavard


Beeld: Nederlands Bloemenbureau of OHF


Video: Como cuidar da planta Medinilla Magnífica #jardinismo #jardinagem #paisagismo #jardim #floricultura (December 2021).