Tuin bloemen

Hosta: rustiek en gemakkelijk


Hosta's worden gewaardeerd om hun decoratieve blad, sterk geribbeld, vaak gekleurd, dat weelderig of klein kan zijn, afhankelijk van de variëteit. Ze bieden ook een prachtige zomerbloei van kleine paarse of lichtroze klokjes.

Hosta's zijn overal gelukkig behalve in de brandende zon. Het is de ideale plant waar niets groeit! Op het noorden, in slecht verlichte hoeken ... Geplant als bodembedekker, brengen ze kleur en licht op schaduwrijke plaatsen.

De kleine hosta's worden goed benadrukt aan de rand van de bedden die ze afbakenen met hun royale blad. De grotere soorten passen goed bij vaste planten of zelfs bij heesters. Afhankelijk van uw project kiest u dus voor mini- of maxi-formaten.

Drie seizoenen

De bladeren verschijnen elk voorjaar vrij laat, ze zijn subtiel op zichzelf gerold in de vorm van een kegel. In juli worden niet-lommerrijke stengels gegarneerd met kleine witte, roze of paarse belletjes, soms heerlijk geurend. Ze kunnen tot acht weken duren.

In de herfst krijgen de bladeren een prachtige gouden tint voordat ze in de winter volledig verdwijnen.

Hosta: voor schaduwbalkons

De meeste hosta's geven uitstekende resultaten in potten. Kleinere variëteiten kunnen impatiens en knolbegonia's begeleiden in schaduwrijke bloembakken.

De grotere vormen zullen alleen slagen in een vierkante kuip van 30 cm.

Een goede geraniumgrond is hiervoor geschikt. Plaats uw hosta's niet te dicht bij een witte muur, aangezien gereflecteerd licht ernstige brandwonden kan veroorzaken.

Hosta: een winterharde plant

Omdat hosta's allemaal uit China of Japan komen, waar ze groeien in vochtig kreupelhout, of op de rotsachtige oevers van beekjes, moeten ze de natuurlijke frisheid krijgen die ze waarderen. Een diepe, vochtige, licht veenachtige grond is perfect.

Een bijdrage van goed afgebroken organische stof is ideaal. De groei is vrij snel: de plant is in vijf jaar volwassen. Zijn enige vijand: de slakken die zich tegoed doen aan zijn gebladerte. Bescherm ze met specifieke korrels.

Koop ten slotte bij voorkeur reeds goed ontwikkelde planten in containers in plaats van jonge planten waarvan het herstel moeilijk kan zijn.


Video: The Hanging Hostas of (November 2021).