Planten en gezondheid

Prostatitis: jezelf behandelen met planten


De goede gezondheid van het menselijk lichaam is synoniem met de goede werking van alle apparaten waaruit het bestaat.

Deze apparaten zijn zelf opgebouwd uit orgels die elk een specifieke rol of functie te vervullen hebben. Onder deze apparaten kunnen we onder andere het ademhalings-, bloedsomloop-, urineweg- of voortplantingssysteem noemen ...

Het voortplantingssysteem bij mensen bestaat uit een orgaan waarvan de rol essentieel is: de prostaat. Zijn functie is om vloeistoffen af ​​te scheiden en hun stroming te regelen. Het scheidt een vloeistof af die 20% uitmaakt van het sperma dat door een man wordt geëjaculeerd.

Maar het kan gebeuren en dit bij 10 tot 20% van de mannen, van wie de leeftijd hoger is dan of gelijk is aan 50 jaar, dat dit orgaan zijn functies niet meer vervult als gevolg van een infectie of een ontsteking. We spreken dan van infectieuze prostatitis, een ziekte die misschien niet dodelijk zijn als ze vroeg worden opgemerkt, maar snel kunnen worden verlammend voor de patiënt, vanwege pijnen en het ongemak dat het veroorzaakt.

Hoe je dat doet ? Kunnen we het ermee verlichten planten ?

Definitie van infectieuze prostatitis

Infectieuze prostatitis is een ontsteking van de prostaat die zeer snel kan groeien of veranderen.

De prostaat zwelt op, raakt geïrriteerd en veroorzaakt veel disfuncties, waaronder urinestroom en libido.

Symptomen van infectieuze prostatitis

De symptomen van infectieuze prostatitis zijn meestal:

 • Van valse aandrang om te plassen gevolgd door branderig gevoel in de urine
 • Beschamende urinelekken of zoiets incontinentie
 • van troebele urine met sporen van bloed
 • van bloed in de sperma
 • een pijn constant in de regio van prostaat, in de onderrug, het bekken of de bovenbenen
 • pijnlijke ejaculatie met slechte of slechte spermakwaliteit
 • verlies van libido
 • erectiestoornissen met penis krimp
 • bijnamen influenza staten gekoppeld aan koorts

Oorzaken

De oorzaken van infectieuze prostatitis zijn niet duidelijk gedefinieerd, maar sommige beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg zeggen dat factoren, waarondervoeding en omgevingsfactoren kan de oorzaak zijn van prostatitis.

Anderen geloven dat een onderliggende aandoening van het zenuwstelsel of het immuunsysteem kan leiden tot een ontsteking van de prostaat.

Bij anderen kan een blessure een ontsteking van de prostaat veroorzaken.

In alle gevallen is het noodzakelijk om een gezonde levensstijl om het risico van blootstelling aan deze ontsteking te verminderen.

Kruiden die infectieuze prostatitis verlichten

De vele deugden van planten worden vaak over het hoofd gezien door patiënten die bij de eerste tekenen systematisch naar een arts gaan. In feite is het mogelijk om uzelf te verlichten met kruiden als u infectieuze prostatitis heeft.

Zorg er allereerst voor dat er voldoende fruit en groenten in uw dieet zitten, vooral:

> het broccoli, de bloemkool waar de spinazie.

> Het appels, de olijven, de zwarte kersen, de bessen, de citrus- en de druiven gaan een lange weg in het verminderen van de tekenen van prostatitis, zoals deze fruit zijn rijk aan quercetine: een ontstekingsremmende plantensamenstelling.

Wat betreft planten, pompoen zaden hebben zich bewezen bij het herstellen van dehormonale balans dankzij hun werking op de spieren van de blaas.

Zag palmetto-planten ter voorbereiding pijn verminderen, terwijl populier reguleert de prostaat en gouden staaf reguleert de nieren.

Professionals bevelen ook debrandnetel die helpt bij het behandelen van disfuncties van het urinestelsel: moeilijk urineren, slechte urineproductie. Brandnetelwortels en bladeren gecombineerd met opuntia bloemen en kleinbloemig wilgenroosje vergemakkelijken plassen.

Hooi bloemen hebben ook positieve effecten op de prostaat.

Dosering

Voor overtuigende resultaten is het wenselijk om deze planten te gebruiken volgens onderstaand advies:

 • EEN voorbereiding capsule gemaakt van dwergpalmplanten per dag zou enorm verlichten de pijn
 • Doen kook de broccoli gedurende maximaal 5 minuten en consumeer het bij de maaltijden middag en avond. Bewaar het broccoli-kookwater en drink het de volgende ochtend op een lege maag. Eet geen ontbijt tot 20 minuten na het drinken van dit water.
 • Bereid een Kleinbloemig wilgenroosje, brandnetelwortels, brandnetelblaadjes en kruidenthee van opuntiabloemen. Twee tot drie kopjes thee van deze voorbereiding, genomen dagelijks, zal de patiënt helpen regulariseren en naar vergemakkelijken plassen.
 • Nemen 1 handvol pompoenpitten per dag om hethormonale balans
 • Nemen druppels verse planten zoals zag palmetto, populier en guldenroede, dan de mengen voor jou nemen voor effecten op prostaat en zelfs de nieren.
 • Uitvoeren lauwwarme kompressen met hooibloemen en het om de heupen wikkelen en het vervolgens op de blaas laten rusten, zou het gemakkelijker makenevacuatie van urine en lediging van de blaas.

Goed om te weten over prostatitis

Kruiden verlichten de prostaat en zijn problemen, alleen als de infectie of ontsteking zich aan het begin van de eerste fase bevindt. Het is absoluut noodzakelijk raadpleeg een specialist als de problemen aanhouden. Een gezonde levensstijl helpt echter de blootstelling aan prostatitis te verminderen.

Daarvoor is nodig:

 • Drink elke dag minstens 1,5 liter water
 • Vermijd vooral bier en koffiebonen, en in het algemeen alcohol en dranken met een diuretisch effect
 • Beperk de consumptie van vlees en vervang het bij voorkeur door sojaproducten
 • Vermijd zuivelproducten en gekruid voedsel
 • Eet verse en natuurlijke groenten
 • Loop elke dag minstens 30 minuten
 • Urineer zo vaak als je wilt ...


Video: Geneeskracht van Goudsbloem Calendula officinalis (November 2021).