Voedsel recepten

Pizz'tartiflette


Vreselijk lekker, deze tartiflette-pizza is een gemakkelijk en snel recept om te maken.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 240 g pizzadeeg
  • 25 g boter
  • 1 eetl. olie soep
  • 2 plakjes gerookt spek (0,5 cm dik)
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 20 cl slagroom
  • 250 g aardappel
  • 250 g reblochon

Pizz'tartiflette: de tartiflette pizza

- Was de schil en zet de aardappelen aan de kook in koud gezouten water met grof zout. Breng aan de kook en kook gaar. Schil en snijd in reepjes.

- Schil, was en hak de uien fijn.

- Schil, was, ontkiem en hak de knoflook.

- Snijd de reblochon in plakjes en het spek in spekreepjes.

- Verhit de olie in een pan, bak het spek 3 à 4 minuten bruin. Verwijder ze. Voeg in de ontvette pan de boter, uien en knoflook toe. Bak 5 tot 6 minuten bruin op middelhoog vuur.

Verwarm de oven voor op 250 ° C (th.8).

- Snijd cirkels (of rechthoeken) van pizzadeeg met een diameter van ongeveer 10 centimeter. Leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier. Verdeel 1 eetlepel crème fraîche over elke cirkel. Bedek met gesneden aardappelen en verdeel de inhoud van de pan. Dek af met reblochon. Bak en kook gedurende 10 minuten.

- Leg op elke pizza 1 theelepel crème fraîche en serveer onmiddellijk!

Chef's B.A.ba

- Pizza is een typisch recept uit de culturen van het Middellandse Zeegebied. Hartig of zoet, pizza zal jong en oud bekoren. Denk na over het opnemen van groenten! Een goede tip om ze smakelijk te maken in de ogen van kinderen.

- Reblochon kan worden vervangen door munster, livarot of zelfs brie. Durf de plakjes peer of kweepeer te integreren!

Kelderzijde

De pizza die de gave heeft zich aan alle culturen aan te passen, het is een alpiene versie die ons hier wordt aangeboden, door zijn kruising met de beroemde tartiflette, verkwikkende en winterse schotel ver van de Middellandse Zee en de zomerse uitdrukking waarnaar we is gewend aan. Hier geen tomaat maar aardappelen, geen ansjovis maar gerookt spek, en in plaats van kaas Reblochon. De zachtheid en zachtheid van het geheel vragen om wijnen met een aanhoudende zuurgraad die, door hun frisheid, lichtheid en verteerbaarheid aan het geheel zullen geven. Wij denken natuurlijk aan een Apremont voor een Alpenakkoord; langs dezelfde lijnen, maar met een malser karakter, kan je ook kiezen voor een witte Loire van de Chenin druif zoals een Anjou blanc. Wat betreft rode wijnen, als je een aromatisch contrast wilt creëren, dan zal je de fruitigheid van een Gamay van de Roanne-kust verkiezen, terwijl een Touraine-Mesland, met zijn rokerige tonen, meer in de richting van het gerecht gaat.

Meneer Chassin

Recept: T. Bryone, foto: C. Herlédan


Video: Tartiflette (November 2021).