Planten en gezondheid

Grapefruit: vitamines en een middel tegen vermoeidheid!


Verfrissend fruit en uitzonderlijk rijk aan vitamine C, grapefruit is een citrusvrucht afkomstig uit Zuidoost-Azië en behoort tot de familie van Rutaceae.
Vaak verward met de pomelo (hybride citrusvrucht van oranjebloesem en grapefruit), grapefruit is een concentraat van vitamines die essentieel zijn voor ons dagelijks leven.
Hoewel hij de voorkeur geeft aan warme klimaten, wordt hij verbouwd in Frankrijk (Corsica en Côte d´Azur) maar moet in de winter worden beschermd.

Lees ook: hoe grapefruit goed te kweken

Grapefruit, een stukje geschiedenis

Fruit van de grapefruit ook wel "citrus maxima»(In Azië) wordt in Japan al meer dan 4000 jaar grapefruit geconsumeerd zuiveren en hydrateren de huid. Tegen het einde van de 17e eeuw werden grapefruitzaden geïntroduceerd in Barbados, vervolgens in West-Indië en in 1800 in Florida.

In 1930 werd deze met zuur gearomatiseerde vrucht erg populair vanwege zijn "wonderbaarlijke" afslankeffecten, voordat hij na een paar jaar werd vergeten.

Veel later, in het begin van de jaren tachtig, werd het beroemde "Hollywood-dieet" (op grapefruit gebaseerde afslankkuur) weer erg populair voordat het zijn bekendheid weer verloor, aangezien geen enkele wetenschappelijke studie zijn werking op de inname heeft kunnen valideren. gewicht.

Kenmerken, voordelen en deugden van grapefruit

Zeldzaam in Europa, wordt de grapefruit verbouwd bodems fris, zanderig, zuur, niet kalkhoudend, rijk in Organische materialen en goed gedraineerd. Kan buiten geplant worden, in een glazen dak, in een kas, in een grote pot, in een veranda of in de volle grond.

Het wordt gekenmerkt door grote groene bladeren, puntig, persistent en witte bloemen en geurend. Verzameld in clusters, zijn fruit rijpen in januari en zijn half zo zoet als sinaasappel.

Grapefruit wordt gekweekt in tropische landen (Vietnam, Thailand, Indonesië, Zuid-China, Maleisië) en is een citrus- dikke huid gekleurd groenachtig, Bij roze vruchtvlees mals (kwartvormig) en met meerdere fouten. Afhankelijk van het ras weegt hij tussen de 500 g en 8 kg en heeft hij een diameter tussen de 10 en 30 cm.
Soms peervormig, deze vrucht bevat kalium, van koper, calcium, fruitzuren, van fosfor, flavonoïden, essentiële vezels (pectine), carotenoïden, koolhydraten, limonoïden maar ook vitamines A, B2, B1, B5, B3 en C.

Om te therapeutische voordelen, we zullen onthouden van grapefruit dat het een is:

  • antioxidant,
  • antiseptisch,
  • ontstekingswerend,
  • diureticum,
  • samentrekkend,
  • cholesterolverlaging.

Naar deze medicinale eigenschappen, worden herkend door grapefruit, die anti vermoeidheid of het stimuleren van spijsvertering.

Medicinale deugden, toepassingen, dosering van grapefruit

De kruidenmedicijn raadt aan om de hele grapefruit te consumeren: schil, vliezen, vruchtvlees, zaden (als olie) en zelfs de binnenkant van de schil!

Deze citrusvrucht meerdere therapeutische deugden wordt daarom aanbevolen voor:

  • voorkomen ze cardiovasculaire ziekten, sommige kankers (die de luchtwegen en het spijsverteringssysteem beïnvloeden) en neurogeneratieve aandoeningen,
  • verminderen slechte cholesterol (LDL) ten behoeve van goede cholesterol (HDL),
  • Om te vechten tegen moe en de constipatie.

Grapefruit is net als roze of rode groenten en fruit een beschermend middel voor tandvlees, tanden en botten. Het concentraat van vitaliteit en zijn werking op de ontwikkeling van tumoren mag niet worden verwaarloosd.

De voedingsdeskundigen raden aan om 1 glas grapefruitsap per dag of 4 vruchten (in vieren gedeeld) per week te consumeren.

Slimme tip over grapefruit

Geef de voorkeur aan de grapefruit SAP « met haast naar huisOp de industriële. In dat laatste zit namelijk soms albedo: een stof die de werking van een medicijn kan verminderen of versterken.

Merk op dat deinteractie grapefruit met wat geneesmiddelen kan blijken echt, zelfs dodelijk. In het geval van behandeling (hypercholesterolemie, kanker, depressie, hartproblemen, gastro-intestinale reflux, arteriële hypertensie, etc.) wordt sterk aanbevolen om een medisch advies voordat u het consumeert.

Lees ook: hoe grapefruit goed te kweken


Video: Vitamine D Inzet Bij Corona Virus (November 2021).