Tuinieren

Tuingereedschap voor de perfecte tuinman


De juiste tools

Zelfs als het juiste gereedschap niet de juiste tuinman maakt, voorkomt het niet ... Het werk is gemakkelijker als je goed bent uitgerust!

Het kiezen van het juiste gereedschap, aangepast aan uw bodem, maar ook aan uw lichaamstype, zelfs uw kracht, is niet zo eenvoudig als het lijkt. Vooral omdat fabrikanten nieuwe producten bestormen om u beter van dienst te zijn.

Te beginnen met de basishulpmiddelen.

De BBA-tools in de tuin

De spade is essentieel. Sommige hebben een rand om de voet te plaatsen, wat het gebaar enorm vergemakkelijkt. Als je kracht mist, of als de grond erg zwaar en steenachtig is, geef dan de voorkeur aan de schoppenvork. Er zijn kleine lichte vorken voor kleine ruimtes. En als de aarde licht is, wees dan tevreden met de grelinette (ook wel "organische vork" genoemd) waarmee de grond kan worden opgetild en geventileerd zonder deze om te keren, waardoor micro-organismen en regenwormen niet worden verstoord. Maar op zwaar terrein zal het niet genoeg zijn.

De hark is essentieel voor het egaliseren van de grond na het graven en voor het opruimen van plantresten.

Sommige fabrikanten doen een heel slim voorstel: hetzelfde handvat, kort, lang of telescopisch, verwisselbaar voor alle gereedschappen. Je kiest dus het type sleeve en de lengte op basis van je maat en gebruik, en comfort is altijd verzekerd.

De schoffels hebben verschillende functies. De schoffel met lange steel wordt gebruikt om te wieden zonder in tweeën te worden gevouwen. De schraper heeft een scherp mes dat de onkruidhals doorsnijdt. Sommige schoffels hebben een mes met twee scherpe randen, andere worden gebruikt om voren te graven ...

De schaar is altijd de tool; we houden het in onze zak voor alle schoonmaak en kleine klusjes.

Eindelijk, de kruiwagen! Hoe kan ik het zonder doen? In hout, metaal, kunststof ... Onmisbaar.

Naast de perfecte tuinman

Naast deze basisgereedschappen, essentieel voor de tuinman, zal een hele reeks kleine gereedschappen het werk in de bloembedden of plantenbakken van de pleziertuin vergemakkelijken: knabbel, slavin, klauw, plantmachine... en het essentiële gieter.

Om bomen te onderhouden, dood hout verwijderen, snoeien,delimber is perfect voor het snoeien van dikke takken waar de snoeischaar krachteloos staat. Sommige modellen zijn ook uitgerust met een reductietandwiel waarmee u zonder al te veel moeite kunt knippen. Hun lange (soms telescopische) handvatten vergemakkelijken ook het werk.

Complementair, de boomkwekerij zaag glijdt gemakkelijk tussen de takken dankzij het smalle blad en laat toe om ongewenste takken te verwijderen.

M.-C. Gevaar


Video: Intratuin - Dakplataan snoeien (November 2021).