Planten en gezondheid

Honing: voordelen en medicinale deugden


De honingis een zoete substantiegemaakt door bijenmet de nectar van bloemenen de honingdauw. Honing is helemaal een product natuurlijk.

Gele amberkleurige fossielen hebben aangetoond dat bijen en honing lang vóór de mens op aarde waren. Er wordt geschat dat ze 40 tot 50 miljoen jaar geleden al op onze planeet leefden.

De geneeskrachtige deugdenhoning is al eeuwen bekend. Een recente studie heeft zijn aangetoondefficiëntieop de hoesten.

Schat, voor de goede orde

In L 'Het oude Egyptebevatten bijna alle drugs honing, wijn en melk. Sinds deoudheid, werd honing gebruikt genezen, verfraaiende huiden balsemende doden onder de Egyptenaren.

In de het oude Griekenland, werd honing gebruikt om bepaald voedsel te bewaren en om mede te maken.

De profeet Mohammed raadt de consumptie van honing aan om te genezen buikpijn.

Bij de Romeinen maakte de uitbuiting van bijen deel uit van het algemeen onderwijs.

De ayurvedische artsen honing voorschrijven om te onderhouden tandenen de tandvleesin gezond.

Deugden en voordelen van honing voor de gezondheid

Naast de smaak heeft honing er ook veel voordelenen deugden. De nectar is zeer effectief bij de behandeling van bezuinigingen, schaafwondenen wonden.

Verschillende onderzoeken hebben al aangetoond dat honing bijzonder effectief is bij de behandeling van hoest en keelpijn. Een van hen heeft zelfs aangetoond dat het geven van honing aan kinderenvoor het slapengaan was effectiever voor hoestcontrole dan medicatie. Deze grootmoeders middel is net zo uitwisbaar voor kinderen als voor volwassenen.

Het bestaat 4 soorten honingeffectief tegen keelpijnen de hoesten :

  • Acacia
  • Lavendel
  • Tijm
  • Rozemarijn

Geef ze de voorkeur honingvan donker. Deze bevatten meerantioxidantenen van fenolen, wat bijzonder effectief is in de strijd tegen infectiesaan de oorsprong van verkoudheid.

Aan de andere kant, dankzij de suiker, zal honing patiënten verlichten door de speekselvloed te verhogen, waardoor het slijm wordt verdund en smeer de bovenste luchtwegen.

Gebruik, dosering, instructies voor gebruik

  • Honing voor hoest:

Meng 1 eetlepel honing met 2 eetlepels versgeperst citroensap. Verwarm deze bereiding op laag vuur. Neem elk uur 1 eetlepel van deze bereiding.

  • Honing voor keelpijn:

Meng 2 theelepels honing met 2 theelepels appelciderazijn in 25 cl heet water. Drink het heel regelmatig.

Slimme tip

Honing is alleen nuttig tegen hoest als dat laatste niet gepaard gaat met koorts.

Consumptie van honing is niet aanwezig geen gevaarvoor volwassenen.


De Wereldgezondheidsorganisatie en het Nationaal Agentschap voor Voedsel, Milieu en Veiligheid op het Werk (ANSES) zeggen dat het absoluut is afgeradenom honing aan te geven kinderenvan minder dan een jaar. Honing mag dus nooit aan het dieet van zuigelingen worden toegevoegd, noch in alle gevallen aan de vinger of de fopspeen worden gebruikt. Inderdaad, kinderen onder de 1 jaar zijn bijzonder vatbaar voor infantiel botulisme, een zeldzame ziekte vanwege hun zwakke immuunsysteem, dat nog niet helemaal klaar is om zich tegen ziektekiemen te verdedigen.

Fotocredits: Metkalova


Video: Aandacht voor Ambacht - Imker. Berg Visuals (November 2021).