Planten en gezondheid

Kruiden die faryngitis verlichten


Gedefinieerd als ontsteking van de keelholte, gewoonlijk aangeduid als "keelpijn ", Faryngitis kan van oorsprong zijn viraal of bacterieel.

Dit treft voornamelijk kinderen in de leerplichtige leeftijd ontsteking het kanaal achter in de keel, tussen het strottenhoofd en de neusslijmvliezen, kan acuut of chronisch.

Een van de meest voorkomende oorzaken van overleg in ENT en algemene geneeskunde, faryngitis verschilt van laryngitis, en de ernst ervan varieert afhankelijk van de omgeving waarin het onderwerp zich bevindt.

Kan zijn besmettelijk indien niet effectief behandeld, faryngitis kan natuurlijk worden behandeld.

Oorzaken en symptomen van faryngitis

Er zijn 2 vormen van faryngitis:

  • De chronische faryngitis:

gekenmerkt door een angina die na verloop van tijd (> 21 dagen) aanhoudt, kan deze vorm van faryngitis worden veroorzaakt door irriterende stoffen (tabak, giftige producten enz.), overmatige belasting van de stembanden, allergieën of zelfs een droge mond.

  • De acute keelholteontsteking:

Door virale infecties wordt deze vorm van angina pectoris overgedragen via luchttransmissie (niezen) of door direct fysiek contact (hand). Het treedt meestal op na een longontsteking of bronchitis.

Wat betreft de manifestaties, soms geassocieerd met KNO-aandoeningen (niezen, verstopte neus, loopneus), faryngitis wordt gekenmerkt door:

  • een ernstige keelpijn die problemen met slikken veroorzaakt (dysfasie)
  • misselijkheid,
  • een hoesten (soms) droog en pijnlijk.
  • een schorre stem.

Als het viraal is, is het belangrijkste symptomen faryngitis zijn: verminderde eetlust, hoofdpijn, lichte koorts (<39 ° C) maar ook asthenie (vermoeidheid). Er is ook (in zeldzame gevallen) huiduitslag, submandibulaire en / of cervicale lymfeklieren.

Verlicht faryngitis met kruiden

Om een ​​zere keel te kalmeren, is hydratatie in de eerste plaats. Om dit te doen, wordt aanbevolen om te drinken:

  • van de'zonne-energie: dankzij zijn diuretische eigenschappen, deze vitaal water versnelt de stofwisseling van het lichaam. Het wordt verkregen door water (in een ongekleurde glazen fles) bloot te stellen aan de zon.

Infusies van:

  • Gembervoor zijn actiepijnstiller en ontstekingswerend.

Dosering : schil, rasp een wortel van gember. Giet een eetlepel ervan in een kom met heet water. Voeg 1 theelepel citroen + 1 theelepel honing toe. Laten staan ​​alvorens te drinken (3 keer per dag).
Sommige patiënten consumeren ze rauw of gekonfijt.

  • Ui of knoflook (geschild en gesneden) om de slijmvliezen te kalmeren.

Dosering : Schil en snijd een bol van ’ui/knoflook. Giet de stukjes in een kom met heet water. Voeg 1 theelepel citroen + 2 theelepels honing toe. Drink het 3 keer per dag.

  • Tijm:

in 250 ml heet water, giet een eetlepel tijm. Voeg het sap van 1/2 citroen + 1 eetlepel honing toe. Laten staan ​​voordat je gaat drinken. Deze medicinale plant is een anti-infectie, slijmoplossend, antibioticum, antiseptisch, antioxidant en antibacterieel zeer

Evenzo om keelpijn en orale infecties te kalmeren, fytotherapeuten adviseren - in de vorm van gorgelen - sommige medicinale planten (Belleonne, Salie, Cassis, Mercurius solubilis, Heemst, Kamille) Voor hun hoestwerende eigenschappen, verzachtend en smeren.

Slimme tip

Behandeling vanaf de eerste symptomen, faryngitis is niet ernstig. Zonder effectieve behandeling kan het zich echter verspreiden naar de amandelen en tonsillitis veroorzaken.

Na een besmettelijke winterziekte zijn bepaalde planten, waaronder ginseng en duindoorn, aangewezen om het herstel te bevorderen. Een kuur van 1 maand is essentieel om het immuunsysteem te stimuleren en terugval te voorkomen.


Video: De beste manier om gezwollen voeten te behandelen (November 2021).