Fruitbomen

Fruitbomen voor kleine tuinen en terrassen


De kleine fruitboom is ideaal voor volwassenen maar ook voor balkons, kleine tuinen en terrassen, zowel in de stad als op het platteland.

Vaak erg productief en gemakkelijk te onderhouden, is de oplossing voor kleine fruitbomen ideaal voor balkons en kleine tuinen wanneer het onmogelijk is om de grote fruitbomen van de traditionele boomgaard te cultiveren.

Hier is een selectie vanfruitbomen om te plukken en om de hele zomer en vaak tot in de herfst van te genieten.

Aardbeienplant:

Aardbeien zijn ongetwijfeld een van de favoriete bessen van iedereen, want aardbeien verrukken ons met hun onvergelijkbare smaak.

Gemakkelijk te onderhouden en biedt een oogst die zich kan verspreiden van mei tot oktober, afhankelijk van de variëteit, hier is een goed idee om te planten.

In potten of in de volle grond, in de tuin of op het terras, het is natuurlijk een van de planten die in alle categorieën de minste ruimte inneemt!

>> Alles over de aardbeiplant >>

De kruisbes:

De bes biedt prachtige kleine pittige rode besjes waar we zowel rauw als gekookt van kunnen genieten in de vorm van bijvoorbeeld een taart, maar ook in de vorm van wijn of sorbet.

Krenten, rijk aan vitamine C, zijn vaak overvloedig aanwezig en het kweken van krenten zou voor u geen probleem moeten zijn aangezien het onderhoud beperkt is.

Deze fruitstruik is zeer winterhard en kan bijna overal worden gekweekt.

>> Alles over de kruisbes >>

Liaan :

De wijnstok is de ideale fruitboom om langs een muur te trelliseren, bijvoorbeeld op een pergola of een latwerk.

Zijn brede bladeren maken het ook een ideale fruitboom voor schaduw wanneer hij een pergola bedekt.

Qua onderhoud is er niet of nauwelijks een mooie plek in de zon en een maat in de late winter.

Omdat het voordeel van wijnstokken is dat ze naar believen kunnen worden gesnoeid en daarom niet invasief zullen zijn, zelfs niet op een balkon

>> Alles over de wijnstok >>

De muren :

De moerbeiboom is een braamstruik en als dit er meer dan één kan uitstellen, weet dan dat het plezier van het plukken van bramen je het enige kleine ongemak van het kweken van bramen doet vergeten.

Het ideaal is om de braamstruiken te trainen langs stengels die u eerder heeft gelegd om een ​​goede groei en goed licht voor al uw vruchten te garanderen.

Ten slotte zullen bramen u zowel bij het plukken als bij het koken in de vorm van jam, gelei of voor uw desserts gemaakt met rood fruit verrukken.

>> Alles over bramen en moerbei >>

Bosbes :

Blauwe bosbes is een kleine bes met een blauwpaarse kleur, zelfs als we er de rode bosbessen bij groeperen waarvan de kleur veel roder is.

Vaak gebruikt bij het maken van gebak voor het maken van cake, wordt het ook verwerkt tot heerlijke gelei en jam.

Beschouwd als een onderstruik, wordt de bosbes niet hoger dan 1,5 m en wordt hij bij voorkeur in de grond gekweekt, zelfs als containerteelt heel goed mogelijk is.

>> Alles over de blauwe bes >>


Video: Intratuin - Fruitbomen snoeien (December 2021).