Tuinieren

Welke mulch moet ik kiezen voor mijn tuin?


Onder de ruime keuze aan mulchs op de markt, is het nooit gemakkelijk om te weten welke u moet kiezen op basis van het gebied en de planten die u wilt mulchen.

Daarom hebben we een klein gedetailleerd artikel voor je opgesteld, met onze selectie en een paar tips als bonus.

Mulchen voor uw bedden

De meeste mulchs passen zich perfect aan de bescherming en decoratie van bloembedden aan, maar onze voorkeur gaat uit naar natuurlijke of gekleurde houtsnippers. De natuurlijke om een ​​lichtere sfeer te geven en zo deze hoek van de tuin op te fleuren. De gekleurde om pep te geven en het groen van je planten naar voren te brengen! In het kleurengamma dat op de markt verkrijgbaar is, stemmen we voor rode tinten die prachtig samengaan met het groen van planten.

Voor een meer authentieke en sobere uitstraling kunt u kiezen voor schorsmulch of schors van groot kaliber.

Eindelijk, voor een sfeer "zentuin ", Slate mulch zal je beste bondgenoot zijn! Zijn lichte kleur en rauwe uitstraling geven je bed een vleugje Japanse sfeer. Je kunt ook leisteen combineren met Hortensia's, een montage die het mooiste effect zal hebben.

Trouwens, dit is het moment om jezelf een kleine tip te geven: wist je dat het aluminiumoxide in leisteen helpt om je hortensia's een mooie blauwachtige kleur te geven?

Mulchen voor grenzen en paden

Ook in de details is een prachtige tuin gespeeld!

Dit is de reden waarom de stoepranden en steegjes niet mogen worden verwaarloosd.

Kies minerale mulches die na verloop van tijd minder zullen verslechteren, zoals puzzolaan rood of zwart of de leisteen mulch of zand voor uw vijverranden.

Mulchen voorkomt ook dat ongewenst onkruid uw paden en grenzen binnendringt.

Mulchen aan de voet van bomen en struiken

Nog een tip die uw tuin zal sublimeren en een verschil zal maken: wat als u uw boomvoeten mulcht?

Een nog nuttiger techniek voor jonge struiken, omdat mulchen de grond vochtig houdt, wat erg belangrijk is, vooral tijdens warm weer.

Hier kiezen we liever voor groentemulch zoals populierenvezel,schors in groot kaliber of zelfs kokosnootchips.

Mulchen voor moestuin

Als je het grote avontuur van mulchen begint, kunnen we je alleen maar aanraden om met de moestuin te beginnen. Dit is misschien waar de voordelen het meest zullen worden gevoeld. Nogmaals, groentemulchen heeft de voorkeur, omdat het door ontbinding uw grond zal bemesten. U kunt uw blik met gesloten ogen richten op de cacaodop en zijn goede chocoladegeur. Op de boekweitpeul, die slakken en slakken uit de buurt houdt van je mooie salades, of op vlasmulch, de ster van groentemulch.

Mulchen voor potplanten

Eindelijk de laatste plek om niet te vergeten, uw terras! En ja, zelfs uw potplanten verdienen het om mulch te worden. Waarom ? Want bij grote hitte zullen zij de eersten zijn en een mooi laagje mulch zorgt ervoor dat de grond langer vochtig blijft.

Lange tijd was de kleikraal de ster van potplanten, maar nu is het aanbod gegroeid en kun je een veelvoud aan mulchs vinden die geschikt zijn voor potten. Door de kleine maten tassen, die in tuincentra aanwezig zijn, kunt u kleuren en texturen gemakkelijker en zonder veel geld mengen.

Onze voorkeur gaat naar de minibast die uw mediterrane planten en uw citrusvruchten zal verfraaien of naar de Copolight®, deze minerale mulch, helder en licht die helderheid en een vleugje minimalisme op uw terras zal brengen!


© cast


Video: Mijn Tuin - Goed gekozen border, weinig onderhoud (November 2021).