Tuin bloemen

Daglelie, gemakkelijk en spectaculair


Deze prachtige vaste plant uit de liliaceae-familie heeft een grote verscheidenheid aan kleurrijke bloemen.

Rustiek en praktisch onderhoudsvrij, het is de ideale plant om gemakkelijk mee te tuinieren.

Daylily is niet bang voor kou of droogte en past zich aan elke grondsoort aan.

Het kan jaren op zijn plaats blijven. De bloemblaadjes zijn eetbaar en kleur toe te voegen aan zomerse salades. Kortom, dat is goed!

  • Tuinieren: hoe daglelie groeien

Daylily, een oneindige variëteit

Daylily heeft kwekers geïnspireerd. Sinds zijn aankomst in onze streken in de 19e eeuwe eeuw (ze komt uit Azië en Centraal-Europa), hebben ze continu gehybridiseerd om duizenden cultivars te produceren. Daardoor is de keuze tegenwoordig enorm, met zowel kleine planten die ideaal zijn als bodembedekker als grotere voor onder in een bed of onder bomen.

De stervormige bloemen, vaak tweekleurig, bieden een eindeloze keuze aan tinten en kunnen enkel of dubbel zijn. Ze worden "daglelies" genoemd en verdorren elke avond om de volgende dag plaats te maken voor nieuwe bloeiwijzen.

Cultuur van daglelie

Plant je daglelie in het vroege voorjaar of vallen in een groot gat, in de zon of halfschaduw. Meng de vulgrond met volwassen compost als uw grond arm is, met zand als deze kleiachtig is, en mulch.

De daglelie past goed bij de rozenstruiken en siert de voet dankzij het dikke blad. Het kan ook een vleugje kleur onder uw bomen brengen of mooi staan ​​in uw bloembedden. Respecteer 30 cm plantafstand tussen elke plant.

Als je daglelie eenmaal is geplant, heb je bijna niets te doen - het oude gebladerte elke lente wieden is voldoende. Daylily heeft weinig vijanden, alleen de mug (een mug) kan een bedreiging vormen door zijn eitjes in bloemknoppen te leggen. Als je merkt dat deze abnormaal gezwollen zijn, open ze dan om te kijken naar maden. Als dit het geval is, verwijdert u de betreffende knoppen. Kies in het geval van herhaling een late soort, die waarschijnlijk niet wordt aangetast.

  • Tuinieren: hoe daglelie groeien
  • Ontdekking: bloemen laten groeien om ze op te eten

APEI-Nieuws. L. H.


Video: Black Desert: Топ экипировка без доната! Как получить? Гайд! (November 2021).