Planten en gezondheid

Curry: oorsprong, gezondheidsvoordelen en deugden


De kerriewiens botanische naam is "Helichrysum italicum », staat bekend om zijn extracten - door destillatie - van de bloeiwijzen in de vorm van etherische oliën. Gebruikt in massage, deze essentiële oliënvoor hen zorgen hematomen.

De curryplant is een geldige vervanging voor dekruidmet dezelfde naam, en parfumsubtiel bepaalde gerechten (gevogelte, rijst, vis). Om zijn frisheid en aroma's, worden de jonge blaadjes vlak voor gebruik geplukt en aan het einde van de bereiding toegevoegd.

De twijgencurry in de vorm van droge boeketten parfumeren uw interieur, en zijn geneeskrachtige deugden in gebruik externen internmoeten absoluut weten.

Wat zijn de therapeutische deugden kerrie? Wat zijn zijnvoordelenop de Gezondheid ? Welke toepassingendoe het om er het maximale uit te halen?

Curry: eigenschappen en gezondheidsvoordelen

Vanwege de actieve ingrediënten die worden herkend, is de fytotherapeutengebruik voornamelijk de bloemen van de curryplant die vol zit met monoterpenenen zijn quiterpenen.

Bovendien is deneryl acetaatgevonden in de etherische olie van curry, wordt enorm gewaardeerd om zijn pijnstillende eigenschappen.

Dankzij zijn medicinale eigenschappen, wordt curry aanbevolen voor uitwendig en inwendig gebruik: het bevordert genezing, kalmeer ze bevriezingen kloven, en verbetert bloedcirculatie.

In de vorm van tisane, deze plant is aangewezen om tegen te vechten maagpijnen anderen regurgitatie(dyspepsie).

Decongestivum, curry kalmeert hoestenen verlicht luchtweg. Het is ook een Pijnstilleren ontstekingswerendheel effectief.

Dankzij de'italidionedat het bevat, zijn Essentiële olie, bevat een actief principe dat kalmeertde hematomenen de brandwonden.

In de vorm van een lotion bevordert curry circulatiestoornissen en verlichtartritis, reuma, huidaandoeningen (eczeem, acne),

Naast zijn bacteriedodend effect, curry wordt ook gewaardeerd om zijn krampstillend deugden.

Toepassingen en toepassingen van curry

Curry wordt onder gegeten verschillende vormenen voorbereidende werkzaamheden : kruidenthee, kruidenthee, crèmes, etherische oliën, lotions, inhalaties, zelfs ontsmetting.

In intern gebruik, bereid een infusiedoor een handvol bloemen in een pan met heet water te gooien. Laat het trekken en zet het opzij (in de koelkast) voordat je het opdrinkt.

In extern gebruik, zijn de effecten van de etherische olie gunstig wanneer deze wordt gemengd met een plantaardige olie van het argan-type.

In huid applicatieverminderen spataderen,Rosaceaeof hematomen, maak een mengsel van 3 druppels etherische olie van curry verdund in arganolie. Maak het lichte massagesop de te behandelen gebieden.

In geval van stress, kom tot rustin je waterbad waaraan je 10 druppels ’hebt toegevoegdEssentiële olie.

Om hetacne, wordt aanbevolen om de lotionmeerdere keren per week curry op het te behandelen gebied.

In inademing, verdun 3 tot 5 druppels etherische olie in een kom met heet water en geniet ervan!.

  • Er moet echter worden opgemerkt dat de essentiële olie van curry alleen een ongebruikelijke effectiviteit zou hebben. Daarom is het raadzaam om - vóór gebruik - de aanbevelingen van een zorgverlener op te volgen.

Lees meer over Curry

Oorspronkelijk vanZuid-Europa (Middellandse Zee), de kerrie, gewoonlijk genoemd curry plantof curry kruid, is een erg esthetischdankzij de gele schermen.

Meerjarige aromatische plant uit de asteraceae, wordt het in de keuken zeer gewaardeerd om zijn aroma. Het zilvergrijze, draadachtige blad doet denken aan lavendel en ontwikkelt zich in dichte bosjes. De stengels zijn bedekt met een dikke dons en de goudgele bloemen gaan erg lang mee, vandaar de naam "immortelle" of "onsterfelijk uit Italië ».

In de Griekse mythologie, de bloemenvan de "onsterfelijke"gevlochten in een aureool, geserveerd als, opgediend als kappersaan de god Apollo. De laatste, doordrenkt van zichzelf, wilde iedereen aan de zijne herinneren onsterfelijkheid. De mensen die het vonden, herkenden er geen therapeutische deugd in.

Maar later een eerste cosmetische eigenschapwerd ontdekt aan hem dankzij de prinses Nausica (dochter van Alkinoos, koning van de Pheacians) die het voor gebruikte zorgvan lichaamen gezicht.

Volgens sommige geschriften werd curry in de twintigste eeuw gebruikt om te maken rouwkransen, en tijdens de Eerste Wereldoorlog gebruikten sommigen het in ziekenhuizen om de lichamen van soldaten te zuiveren

Geleidelijk aan, de therapeutenherkende hem voordelentherapeutisch, als onderdeel van de behandeling van aandoeningen van de luchtwegen, huid, en zelfs regelgeving bloedcirculatie.


Foto © womue


Video: school filmpje normen en waarden (November 2021).