Bomen en struiken

Jeugdige klap op de heg


De late zomer is een goede tijd om struiken en sierplanten licht te snoeien.

Het doel: ze er tot volgend voorjaar geweldig uit laten zien.

Topiary plantensculpturen tolereren geen uitstekende jonge scheuten. Je hebt er natuurlijk al voor gezorgd dat je hem de hele zomer verwijdert. Dit is de laatste interventie voor de winter om ze er schoon en knapperig uit te laten zien. Met uw heggenschaar egaliseert u het gebladerte. Vergeet niet om een ​​zeildoek aan de basis van uw vormsnoei te plaatsen om alle gesnoeide takken en bladeren in één keer te verzamelen.

  • Al onze artikelen gewijd aan buxus

Originele vormsnoei

De rozemarijn leent zich goed voor het spel van vormsnoei zolang het maar zeer regelmatig wordt gesnoeid om te voorkomen dat het hout gaat maken. U kunt ook uw struik kamperfoelie in vormsnoei vormen hun fijne bladeren ballen en kegels die veel worden bewonderd. Snoei de lavendel tot een normale bal, waarbij de uitgebloeide bloemen aan de basis worden afgesneden.

Aarzel niet om bij grotere onderwerpen in vormsnoei te komen, bijvoorbeeld het transformeren van dikke coniferen met spiraalsnoei.

Om dit te doen, materialiseer je een spiraal met een koord dat je van de basis van de boom naar de bovenkant wikkelt door het aan de twijgen te hangen.

Snijd de lengte van het pad af met een schaar of snoeischaar, afhankelijk van de dikte van het blad van de boom.

Verwijder het touwtje en graaf het gebladerte langs de inkeping, rond de hoeken.

Uw conifeer zal onherkenbaar zijn en zal de uitstraling van uw tuin veranderen.

Sierheesters

Om uw sierheesters nieuw leven in te blazen, ze in een harmonieuze vorm te brengen en nieuwe groei aan te moedigen, snoei lichtjes met een schaar of snoeischaar.

Knip bij bomen met bont blad alle twijgen af ​​waarvan de bladeren effen groen zijn geworden, gelijk met hun inbrengpunt.

Knip op struiken met kleurrijk blad de uiteinden van de twijgen af.

  • Al onze artikelen gewijd aan buxus

M.-C. H.


Video: Haag snoeien (November 2021).